Oferte de agrement pentru vârstnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţiile specializate din cadrul primăriilor de sector se întrec în oferte de programe culturale şi divertisment pentru persoanele vârstnice. Pensionarii Capitalei pot participa, regulat sau

Direcţiile specializate din cadrul primăriilor de sector se întrec în oferte de programe culturale şi divertisment pentru persoanele vârstnice. Pensionarii Capitalei pot participa, regulat sau ocazional, la o serie de activităţi recreative, dedicaţie specială.
Primăria sectorului 1 oferă persoanelor vârstnice, pe baza talonului de pensie, bilete gratuite la spectacolele de teatru, datorită contractului semnat pe o perioadă de un an cu Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". În subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială s-a înfiinţat "Clubul Seniorilor", unde cei înscrişi beneficiază de consilere socială şi medicală, program de gimnastică, activităţi curente de club (şah, table, rummy, scrable, Monopoly). Membrii clubului sunt aniversaţi, în cadru festiv, în fiecare lună, în funcţie de zodie. şi pe raza sectorului 2, în bulevardul Basarabia nr. 96, funcţionează, de anul trecut, "Clubul Înţelepţilor", dedicat pensionarilor din domeniul medical, cultural-artistic şi profesorilor care vor să petreacă clipe plăcute alături de alţi pensionari.
Activităţile clubului completează oferta de spectacole sau piese de teatru pentru pensionari. Nici primăria sectorului 3 nu este mai prejos. Aici, pensionarii au posibilitatea să participe la diferite spectacole gratuite la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", spectacole cu bilete reduse la Teatrul Evreiesc de Stat, muzică de promenadă în parcul Al. I. Cuza. şi asta doar pe baza talonului de pensie şi a actului de identitate. Pensionarii au la dispoziţie 500 de bilete lunar la spectacolele teatrului "Constantin Tănase", iar la spectacolele din parc, organizate sâmbăta şi duminica, accesul este nelimitat. Dacă Centrul Cultural "Nicolae Bălcescu" din sectorul 4 oferă gratuit locuitorilor sectorului mai multe spectacole de teatru la sfârşitul fiecărei săptămâni, primăria sectorului 5 pune la punct ultimele detalii în legătură cu surprizele ocazionate de Sărbătorile de iarnă. În sectorul 6, peste 50 de bătrâni din Clubul Pensionarilor se întâlnesc săptămânal şi desfăşoară activităţi de recreere, socializare, întâlniri pe teme religioase, şah, pe lângă diferitele programe de agrement realizate ocazional.
Pentru informaţii, cei interesaţi pot contacta primăria sectorului 1, la telefonul verde (gratuit): 0800 800

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite