Ofertă la Cimitirul Animalelor: diamante din cenuşa câinelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INEDIT Trei bucureşteni plătesc între 4.000 şi 10.000 de euro pentru a-şi transforma animalul de companie mort în piatră preţioasă. Diana Georgescu este primul client din România care cheltuieşte 8.000 de euro pentru ca maidanezul Jimmy să devină diamant. Mâine, reprezentanţii cimitirului trimit cenuşa animalului în Elveţia, pentru procedură.

Ultima fiţă în materie de păstrare a memoriei patrupedului drag este transformarea lui în bijuterie. O primă condiţie pentru ca animalul să devină piatră preţioasă este aceea de a fi incinerat la Cimitirul Raiul Animalelor, situat în satul Căţelu din comuna ilfoveană Glina.

Primul român care a reacţionat la oferta cimitirului din Căţelu este Diana Georgescu (42 de ani), de profesie economist. Femeia a adoptat de pe stradă un câine maidanez în urmă cu 15 ani, care abia se născuse. „Am fost cu un prieten în clădirea unui institut de aviaţie din Băneasa, special ca să-şi aleagă un pui de maidanez, pentru că acolo născuse o căţeluşă. Puiul a venit direct la mine şi nu am rezistat să nu-l iau acasă“, a spus Diana Georgescu.

Pe parcursul celor aproape 15 ani, maidanezul Jimmy i-a fost Dianei cel mai bun prieten. „Simţea întotdeauna când aveam o problemă. Am avut un vecin bolnav de cancer. Jimmy era adesea alături de el, îl încălzea, îl pupa. Simţea suferinţa prin care trecea. De asemenea, la moartea mamei mele, nu a mai mâncat o săptămână“, a spus femeia.

Jimmy, purtat ca pandantiv

În decembrie anul trecut, Jimmy a murit de bătrâneţe şi a fost înmormântat în Cimitirul Raiul Animalelor. „Înmormântarea a costat 1.300 de lei, pentru că îi construiesc şi placă funerară“, a mai spus femeia. După ce a murit, Jimmy a fost tuns, pentru ca blăniţa să fie transformată în diamant. Acesta va deveni un diamant alb, dreptunghiular, pe care Diana este dispusă să plătească oricât.

 „Îl vreau pe Jimmy cât mai aproape de sufletul meu. El a fost ca şi copilul meu. Sunt dispusă să plătesc chiar şi 10.000 de euro. Diamantul îl voi transforma în pandantiv, astfel încât să-l port tot timpul cu mine“, a mai spus Diana Georgescu.

Din cenuşă se extrage carbonul

Cenuşa căţelului va fi transportată mâine la firma elveţiană Semper Fides şi, în şapte luni, printr-un procedeu special, va deveni diamant.
Preţul pentru o asemenea procedură variază între 3.990 de euro şi 9.990 de euro, în funcţie de mărime, dar primii zece clienţi beneficiază de o reducere în valoare de 1.000 de euro.

Potrivit directorului Cimitirului Raiul Animalelor, Laurenţiu Neghină, înainte de a ajunge diamant, din cenuşa patrupedelor se extrage carbonul, urmează tratamentul de procesare, de catalizare, stabilirea presiunii şi a temperaturii, creşterea diamantului, tăierea şi lustruirea acestuia. „Până acum avem trei astfel de cereri. Este o tehnică celebră în străinătate. Transformarea lui Jimmy în diamant o va costa pe stăpână 8.000 de euro“, a mai declarat directorul Cimitirului Raiul Animalelor, Laurenţiu Neghină.

Locul de veci al animalelor vedetelor

În Cimitirul Raiul Animalelor, locul unde este îngropat Jimmy, sunt înmormântate patrupedele multor vedete autohtone. Cornel Dinu îl are îngropat aici pe Nero, iar ca semn al iubirii pentru câinele credincios, fostul antrenor i-a scris pe plăcuţa comemorativă „Sufletul meu pereche – Nero“. Pe aleea alăturată se odihnesc căţeluşul lui Ovidiu Komornic şi cel al Mirabelei Dauer. „Nu merg la mormântul lui Dick, pentru că nu suport să-l ştiu mort. L-am iubit mult. Dick nu era un căţel de fiţe, era foarte bătrân şi a căzut pe scări“, a declarat artista, anul trecut, pentru „Adevărul“.

Actorul Emil Hossu şi soţia sa, actriţa Catrinel Dumitrescu, merg de câteva ori pe an cu flori la mormântul căţeluşei Nuca. De asemenea, Corina Chiriac şi compozitoul Cristian Faur au animalele de companie înmormântate la cimitirul din satul Căţelu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite