Fata izbită pe trecerea de pietoni va începe recuperarea în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Gîdea, eleva de 16 ani accidentată pe o trecere de pietoni, va avea nevoie de recuperare psihomotorie. Adolescenta care tocmai a ieşit din comă va fi transferată la Spitalul „Marie Curie“, unde va primi tratamentul necesar pentru recuperare.

Adolescenta a dat semne de revenire încă de acum două zile, când a reuşit să schiţeze câteva gesturi. Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală consideră acest lucru drept o minune, însă rămân rezervaţi în ceea priveşte evoluţia viitoare a stării sale de sănătate.

„Faţă de ieri, când starea sa a fost mai bună, astăzi au mai avut loc câteva evenimente nefavorabile. Mai are nevoie de sedare pentru că se agită. E adevărat că se află pe un făgaş bun, dar încă nu este compet salvată“, a declarat, azi-dimineaţă, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Deşi este conştientă, Oana nu poate vorbi pentru că respiră cu ajutorul aparatelor. „Fără îndoială că are nevoie de recuperare psihomotorie. Este făcută deja o programare la Spitalul Marie Curie, care are cea mai astfel de secţie din ţară. Sigur că recomandarea noastră este o clinică din străinătate, unde organizarea este mai bună, dar asta depinde şi de resursele părinţilor“, a mai spus dr. Bogdan Opriţa.

Fata nu prezintă riscul unor pareze sau paralizii, dar dacă îşi va reveni complet, tânăra riscă să aibă în viitor crize comoţiale şi dureri de cap.

Din inimă de copil

Colegii Oanei de la Colegiul Naţional Sfântul Sava sunt alături de ea, iniţiind o campanie de strângere de fonduri. Până acum au adunat 1.500 de lei din tot liceul. „Campania va continua până când vom strânge cât mai mulţi bani. 1.200 de lei de la noi din clasă şi restul din şcoală“, a declarat Georgiana, o colegă de clasă.

Vineri, 5 martie, Oana a fost victima unui accident de circulaţie petrecut în zona Aviaţiei din Capitală. Tânăra, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Sfântul Sava traversa strada, printr-un loc special amenajat, din dreptul staţiei de metrou „Aurel Vlaicu”, când a fost spulberată de un şofer care nu a acordat prioritate pietonilor.

Adolescenta a ajuns la Spitalul Floreasca cu un diagnostic pesimist: traumatism cranio-cerebral sever. Şoferului aflat la volanul maşinii care a lovit-o pe Oana, Adrian Voloc (33 de ani) i s-a întocmit dosar de cercetare.

Şoferul vinovat, cercetat
Adrian Voloc, şoferul care a trimis-o pe Oana pe patul de spital, s-a ales doar cu permisul suspendat şi cu un dosar de cercetare înaintat către Parchet. El nu se află la prima abatere de la legislaţia rutieră, el având numeroase amenzi contravenţionale pentru neacordare de prioritate şi pentru viteză excesivă. Mai mult chiar, Voloc a devenit agresiv atunci când jurnaliştii de la „Adevărul“ au încercat să vorbească cu el despre accident.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite