Bucureşti: Oamenii de afaceri mănâncă la cantina studenţească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localurile universităţilor au devenit locul preferat de luat prânzul al persoanelor care nu sunt studenţi. Motivul: preţurile mici, mâncarea bună. Funcţionari din Primăria Capitalei, muncitori ai firmelor de construcţii dar şi oameni de afaceri preferă să-şi ia prânzul printre studenţi.

Una dintre cele mai aglomerate cantine este „Mihail Kogălniceanu“ ce aparţine Universităţii din Bucureşti. Aproximativ 700 de persoane îi calcă zilnic pragul, sala fiind arhiplină la orele prânzului. Cantina este „restaurantul“ preferat al oamenilor îmbrăcaţi la patru ace de la companiile situate în apropierea staţiei de metrou Izvor. „Mănânc aici de doi ani. Alimentele sunt foarte bune şi preţurile excelente“, a spus Daniel, un angajat al unei firme.


Un agent de pază, George Moldoveanu, este şi el un client fidel al cantinei „Kogălniceanu“. „E mâncarea ieftină şi foarte gustoasă. Nu mi-aş permite să mănânc la restaurant“, a spus el în timp ce mânca cu poftă o musaca. Potrivit administratorului cantinei, Iancu Bozu, mâncarea este întotdeauna proaspătă, fiind pregătită în aceeaşi zi. Cantina este deschisă în cursul săptămânii, între orele 11.30-17.00 şi 18.00-19.00.

Frecventată de funcţionarii primăriei
Cantina Universităţii de Medicină şi Farmacie este locul preferat de funcţionarii publici. „Pe lângă cei peste 300 de studenţi şi de medici rezidenţi care vin zilnic aici să mănânce, la cantină mai ajung şi funcţionari ai primăriei“, a spus administratorul cantinei, Viorica Vintilescu. Mâncarea este gustoasă şi ieftină. O porţie de file de peşte pane fără os costă 2,5 lei, iar cârnăciorii olteneşti la grătar- 2,5 lei. Cantina este deschisă de luni până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00.

Şi la cantina Leu, ce aparţine de Universitatea Politehnică din Bucureşti, pot lua prânzul, pe lângă studenţi şi muncitori sau programatori IT. Meniul conţine în jur de 40 de feluri de mâncare gătită, de la ciorbă de burtă sau salată orientală până la cotlet de porc la grătar şi pulpe de pui la tavă. Şi desertul este unul variat: amandine, ştrudele cu mere, eclere cu ciocolată sau cu frişcă.

Astfel, cu numai 8 lei, o persoană poate mânca pe săturate trei feluri de mâncare. Cantina este deschisă de luni până sâmbătă, în intervalul orar 7.00-21.00. Orele de vârf sunt la prânz, între 12.00 şi 15.00, cantina fiind plină. „Este a doua oară când mănânc aici. Să iei prânzul la cantină te costă în jur de doar 10 lei”, a spus un student la Electronică, Valentin Simioana.

La ASE, cantină exclusivistă
Spre deosebire de celelalte sisteme de „împinge tava“, cantina Moxa a Academiei de Studii Economice (ASE) poate fi frecventată numai de studenţii şi de angajaţii instituţiei, dar şi de studenţi ai universităţilor partenere cu ASE. „Acum un an putea mânca oricine aici. Veneau foarte mulţi poliţişti de la secţiile din apropiere. Angajaţii noştri plătesc mai mult decât studenţii dacă vor să mănânce aici“, a declarat Virginia Năstase, şeful cantinei. Cantina Moxa are cele mai mici preţuri. Un student poate mânca supă de tăiţei cu numai 50 de bani. Friptura de porc pe plită costă doar 2,4 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite