O tânără de 16 ani a fugit de cinci luni de acasă: s-a mutat cu nişte prietene din Capitală, membre MISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Harhătă a plecat de acasă din Hunedoara la 15 octombrie, refugiindu-se într-un apartament cu membri MISA din Capitală. Fata i-a trimis un mail mamei, înainte de plecare, în care i-a spus să nu-şi facă griji. Poliţiştii susţin că au dat de fată dar nu o pot aduce înapoi fără voia ei.

Maria a fugit de acasă la jumătatea lunii octombrie. Înainte de a părăsi apartamentul din Hunedoara, adolescenta i-a lăsat un mail de două rânduri mamei, în care i-a explicat că s-a decis să plece „pentru un timp“, fără să-i explice gestul. „„Vom ţine legătura pe mail“, şi-a încheiat ea mesajul. De atunci, însă, Daniela Harhătă, mama Mariei, nu a mai primit niciun semn de la ea.

Citiţi şi:

O elevă din Deva, care a fugit cu iubitul său, este căutată de poliţiştii din toată ţara

A apelat la Poliţie şi oamenii legii au reuşit să afle că tânăra se ascunde într-un apartament din Capitală, unde mai stă cu încă două prietene, membre MISA. Reprezentanţii Poliţiei din Hunedoara susţin că tânăra nu vrea să se întoarcă acasă şi nu o pot obliga din punct de vedere legal pentru că ar fi nevoie de un mandat de percheziţie care se dă după săvârşirea unei infracţiuni. Cei de la Bucureşti susţin însă că tânăra este dată în urmărire generală dar nu a fost încă găsită.

Unul dintre profesorii fetei, membru MISA
Din cauză că situaţia nu a fost încă rezolvată de autorităţi, mama a început să caute singură indicii care să o ducă la fiica ei. A reuşit să găsească două mailuri pe care i le-a trimis unui anume „G“, despre care susţine că ar fi chiar Gregorian Bivolaru, în care aceasta se plânge despre situaţia din familia ei.

„Mama este foarte severă în ceea ce mă priveşte: nu îmi dă voie să am prieteni, să ies afară, să am propriile mele lucruri personale“, a scris aceasta în mail. Ea a mai spus că ar vrea să meargă la spirala de la Costineşti, dar mama nu o lasă. Mama a aflat apoi că chiar unul dintre profesorii de la liceul fetei este membru MISA.

Capitala, locul preferat de dispăruţii voluntar
Femeia este disperată acum şi nu mai ştie ce să facă pentru a-şi aduce fata acasă. Le-a contactat pe fetele cu care stă de multe ori, a sunat la membrii MISA dar nu a avut niciu rezultat. A apelat şi la „Focus“ un ONG care se ocupă de găsirea copiilor dispăriţi. Nu ştie ce să mai facă pentru ca fata ei să fie adusă acasă. „Îmi este foarte greu fără ea. Am avut probleme în familie, dar sunt sigură că le putem rezolva“, a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Capitala este principala locaţie unde se refugiază copiii dispăruţi, potrivit poliţiştilor de la IGPR. Anul trecut, au fost înregistrate 3.122 de astfel de dispariţii la nivelul întregii ţări, majoritatea dintre aceştia fiind însă găsiţi de poliţişti.

DACĂ AVEŢI DETALII DESPRE MARIA, SUNAŢI LA 112 SAU TRIMITEŢI UN MAIL LA silviu.bruma@adevarul.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite