O săptămână cu filme la KINOdiseea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţionl de Film pentru Copii KINOdiseea are loc între 1 şi 6 noiembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Eforie şi Grand Cinema Digiplex Băneasa.


Festivalul aduce în atenţia publicului o serie de producţii cinematografice internaţionale, în premieră naţională şi distinse la festivaluri precum Berlinale, Cannes, Sundance sau Sidney.

Copii cu vârste între 6 şi 14 ani, dar şi publicul de toate vârstele, pot urmări 12 filme de lungmetraj din ţări precum Irlanda, Cehia, Franţa, Noua Zeelandă, Germania, Olanda şi Thailanda.

Printre surprizele pe care le aduce ediţia a treia a festivalului se numără secţiunea de 12 scurtmetraje şi retrospectiva dedicată celor mai bune filme poloneze din toate timpurile, şase lungmetraje premiate şi apreciate internaţional, inclusiv la Premiile Emmy, acompaniate de scurtmetraje.

Juriul este şi în acest an format din copii, cărora li se vor alătura la această ediţie trei profesionişti, membri ai European Children's Film Association, precum: Petr Koliha, Directorul festivalului Zlin Children's Film Festival, unul dintre cele mai durabile festivaluri de film pentru copii din lume.

Pe lângă selecţia de filme internaţionale pentru copiii de toate vârstele, cei mici vor avea ocazia să participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susţinute de profesionişti din aceste domenii şi un workshop original realizat de Şcoala de limbi străine Lexis. Totodată, pentru copii în cadrul festivalului vor avea loc spectacole de circ, concerte live şi un bal mascat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite