O bucureşteancă a vândut călătorii imaginare în jurul lumii până a strâns 2 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Gheorghiu Manea a înşelat peste 400 de persoane prin vânzarea de servicii inexistente de cazare şi transport aerian pe toate continentele. Femeia a fost cercetată ieri cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii au decis însă, după audieri, s-o lase liberă, însă cu interdicţia de a părăsi ţara.

„Aş vrea să vă prezint, pe scurt, o mare ţeapă de la Brianna World Holidays. Am intenţionat să plec, de sărbători, împreună cu soţul meu,  într-o excursie în Spania. Am căutat câteva zile pe internet rezervări  şi am ajuns la agenţia Brianna Wolrd Holidays”, aşa îşi începe amara mărturie una dintre persoanele păgubite de Oana Gheorghiu Manea.  După ce a achitat contravaloarea biletului de avion şi a cazării direct la casieria agenţiei, cuplul a aşteptat liniştit ziua îmbarcării.

„Ne-am prezentat în aeroport, am făcut check-in-ul, ni s-au eliberat biletele de către compania Iberia, am trecut de vamă, dar, înainte de urca în avion, am fost întroşi de către reprezentanţii companiei aeriene. Motivul: agenţia de turism nu făcuse plata către compania aeriană. Am sunat la agenţie, ne-au spus că aşa este şi ne-au închis telefonul”, povesteşte unul dintre păgubiţi.

Frauda "în familie"

Acelaşi păgubit spune că Oana Gheorghiu se ocupa de escrocherii împreună cu soţul ei, Mathias.

Poliţiştii nu au reuşit să adune probe decât împotriva ei, însă nu au fost suficiente cât s-o reţină preventiv.

„Femeia  este suspectată că, în perioada 2009-2010, a indus şi menţinut în eroare aproximativ 400 de persoane faţă de care s-a angajat să asigure servicii de cazare şi să le procure bilete de avion pe difeite rute internaţionale, pe toate continetele, emiţând în acest sens documente false. În momentul în care victimele au încercat să efcetueze formalităţile de îmbarcare au aflat că au fost înşelate.  Valoarea prejudiciului a ajuns, până în acest moment, la 2 miliarde”, ne-a declarat unul dintre procurorii care anchetează acest caz.

Oana Gheorghiu Manea este cercetată în continuare, însă se află în libertate acum, cu interdicţia de a părăsi ţara.
 
Având în vedere modalitatea de acţiune şi numărul mare de victime identificate până în prezent, poliţiştii de investigare a fraudelor fac apel la persoanele care au fost înşelate şi nu reclamat până acum acest lucru să sesizeze poliţia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite