O bucureşteancă a înşelat peste o sută de oameni cu bilete de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Oana Manea Gheorghiu, o bucureşteancă ce deţinea trei firme, a fost trimisă în judecată după ce a înşelat peste o sută de persoane cu bilete de avion. Printre victime sunt şi 11 sportivi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au trimis-o în judecată, joi, pe Alina Oana Manea Gheorghiu, pe care o acuză de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată.

În iunie 2009, Alina Gheorghiu, în calitate de administrator al societăţii de turism General Travel Investments, a indus şi menţinut în eroare societatea ACS Toshirom 2003, prin încasarea contravalorii biletelor de avion şi a serviciilor de cazare pentru o echipă sportivă compusă din 11 membri, care urma să efectueze o deplasare pe ruta Bucureşti –Tokyo - Bucureşti şi să fie cazată în respectiva perioadă la un hotel din Tokyo, potrivit MEDIAFAX.

În realitate, arată procurorii, femeia nu a achiziţionat tichetele corespunzătoare pachetului de servicii turistice de la furnizori.
În perioada iulie-decembrie 2010, în calitate de administrator împuternicit al societăţii Brianna World Holidays, a indus în eroare 74 de oameni, prin acelaşi procedeu de încasare a contravalorii biletelor de avion pentru călătorii interne sau externe.

Ea nu a achiziţionat în realitate respectivele bilete şi a folosit în scopuri personale diverse sume de bani, din fondurile societăţii, sume provenite din încasările în avans a contravalorii biletelor de avion de la clienţii societăţii, mai notează sursa citată.

Femeia mai este acuzată că, în perioada ianuarie-iulie, în calitate iniţial de colaborator, iar ulterior de administrator al societăţii Bellissimo Travel a înşelat 20 de persoane fizice şi juridice, cu ocazia solicitării de către acestea a unor biletelor de avion, creându-le impresia că rezervarea biletelor de călătorie reprezenta chiar biletul electronic.

În realitatea femeia nu a achitat costul respectivelor bilete către furnizori, părţile vătămate fiind nevoite astfel să-şi amâne călătoriile sau să-şi achiziţioneze personal alte bilete.

Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului Bucureşti.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite