O avocată a fost trimisă în judecată pentru că a dat mită 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Direcţia Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au anunțat, astăzi, că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a unei avocate din cadrul Baroului Bucureşti, pentru infracţiunea de dare de mită.

Procurorii de la Direcţia Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au anunțat, astăzi, că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Luminiței G., avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru infracţiunea de dare de mită.

Anchetatorii spun că pe 2 septembrie 2011, avocată, în calitate de apărător ales al unei persoane învinuite într-un dosar penal, a dat suma de 10.000 euro unui denunţător, ofiţer de poliţie judiciară.

Aceasta se înțelesese anterior ca să adopte o soluţie favorabilă, în sensul netrimiterii în judecată a persoanei învinuite şi pentru a nu efectua cercetări faţă de alte trei persoane în dosarul penal având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală.

Prejudiciul constatat în cauza respectivă se ridică la suma de aproximativ 3.000.000 lei în dauna bugetului de stat.

Procurorii spun că Luminiţa G. a fost surprinsă în flagrant delict de procurorii anticorupţie imediat după ce a dat denunţătorului suma de 10.000 euro.

Ea a fost reținută pentru 24 de ore şi la aceeaşi dată, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite