Bucureşti: „Nu poţi face orice pe terenul tău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, susţine că vina pentru casa construită pe stradă este a Primăriei Sectorului 4.

Mai citiţi: Şi-a construit casa ocupând trotuarul şi strada

Autorităţile comentează autorizaţia de construire

Cine a pus casa în mijlocul drumului

Aberaţie urbanistică semnată de primar

Construcţia are autorizaţie semnată de fostul primar Adrian Inimăroiu şi de arhitectul-şef Daniel Cărămidă. Unul nu-şi aduce aminte de caz, celălalt nu este de găsit. 

Niciun edil nu-şi asumă răspunderea pentru faptul că o casă construită pe strada Şoldanului, din sectorul 4, a ocupat în întregime trotuarul şi jumătate din aleea cirulată de maşini şi pietoni.

Autorizaţia de construcţie i-a fost eliberată lui Florian Dănuţ Gheorghe în luna iunie a anului trecut, adică pe ultima sută de metri a mandatului primarului Adrian Inimăroiu. Acesta nu-şi aduce aminte de caz, dar susţine că a fost „primarul care a dat cele mai multe amenzi pentru construcţii ilegale”.

Inimăroiu neagă implicarea

„Nu ştiu despre ce este vorba, dar mă îndoiesc să fi dat eu autorizaţie pentru o construcţie ilegală. Sunt câteva mii de autorizaţii, dar asta mi se pare trasă de păr. Eu am dat cele mai multe amenzi în sectorul 4 pentru construcţii ilegale şi de asemenea, am demolat“, a spus Adrian Inimăroiu, fostul primar al sectorului 4. Pe lângă primar, autorizaţia a primit şi girul arhitectului şef al sectorului 4, Daniel Cărămidă.

„Ei doi erau cei care dădeau autorizaţii. Eu aveam în subordine direcţia de control, dar nu mă puteam băga peste autorizaţiile date de ei”, spune Radu Silaghi, fost viceprimar. Cărămidă ocupă şi în mandatul actualului primar funcţia de arhitect şef, însă nu a putut fi contactat de reporterii „Adevărul”.

Se întâmplă doar în România


Potrivit arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, vinovaţii se află tot în curtea primăriei sectorului 4. „Omul putea să aibă acte pe teren dar dacă acolo era o stradă nu trebuia să i se dea autorizaţie de construcţie. Trebuia să i se dea o despăgubire. Nu poţi face orice, chiar dacă este terenul tău. Aşa ceava se întâmplă doar în România”, a declarat Pătraşcu. 
Situaţia pare fără rezolvare, spre disperarea locuitorilor din zonă care sunt obligaţi acum să circule, împreună cu maşinile pe bucata de stradă rămasă liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite