Bucureşti: Noul virus gripal îi sperie pe bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii de pe Aeroportul Aurel Vlaicu erau azi-dimineaţă panicaţi din cauză că angajaţii aeroportului purtau mască de protecţie, iar o parte dintre bucureşteni au început şi ei să le folosească.

Angajaţii Aeroportului Aurel Vlaicu care lucrează zilnic cu sute de oameni, atât din ţară cât şi din străinătate, au fost sfătuiţi de aproximativ două săptămâni să poarte măşti de protecţie.

Bucureşti: Gândaci pe aluat şi tăvi de pâine pe post de scrumieră

„Ni s-au dat de câteva zile, iar datoria noastră este să le purtăm”, a spus un angajat al aeroportului. Din acest motiv, majoritatea călătorilor erau azi-dimineaţă panicaţi, iar unii dintre ei chiar îşi achiziţionaseră măşti.

„Le-am cerut de la operatorul aerian cu care călătorim. Am văzut că angajaţii le poartă şi ni s-a făcut frică. Le-am luat mai mult pentru că mergem în Egipt, unde s-au înregistrat mai multe cazuri”, a spus Mihaela Gongonea. Alţii însă nu prea au încredere în protecţia pe care o conferă o astfel de mască.

„Mi-e frică, dar ce să fac. Nu cred eu că măştile astea protejează, dar poate o să-mi cumpăr pentru că îi văd pe cei din jur că poartă”, a spus şi Ion Mihăilescu, un alt călător.

Camera cu termovizibilitate, fără  rezultat
Aeroportul Băneasa a fost dotat la începutul lunii mai cu o camera care urma să stabilească temperatura corpului uman, ca o măsură preventivă a eventualelor cazuri de gripă porcină la pasagerii care sosesc din ţările deja afectate de virus.

După câteva săptămâni de probă, aceasta nu a dat rezultate. A fost dezinstalată, iar în prezent în Aeroportul Băneasa nu se mai foloseşte niciun detector.

„Camera a fost pusă în mai, am testat+o dar nu a dat rezultate. Acum nu mai funcţionează. În ceea ce priveşte siguranţa pe aeroport, am cerut o opinie de la Ministerul Sănătăţii, dar nu au putut să ne ajute”, a spus Marius Gârdea, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Băneasa.

Măşti de protecţie în funcţie de buget
Farmaciile şi hipermarketurile din Capitală au fost şi ele aprovizionate cu mai multe măşti de protecţie şi geluri antibacteriene. „De două săptămâni avem măşti, geluri de protecţie.
Oamenii cumpără, unii cer sfaturi, dar majoritatea ştiu despre ce este vorba”, a spus C.Zamfirescu, o angajată a farmaciei din Carrefour Băneasa. Aici, produsele erau la promoţie, o mască tip botniţă, care poate fi folosită de mai multe ori, costă 14 lei, iar pachetul cu două geluri antibacteriene este 8 lei.

image

În timp ce unele farmacii au fost aprovizionate cu un număr dublu de măşti, altele au rămas fără. De exemplu, o farmacie de pe Bulevardul Lacul Tei a rămas încă de aseară fără măşti de protecţie.

„Trebuie să primim cât mai curând, probabil chiar astăzi. Ele se găsesc tot timpul în farmacii, însă de câteva zile oamenii s-au panicat şi cererea a fost mult mai mare”, a spus un reprezentant al farmaciei.

Ea a mai adăugat că aceste măşti sunt de două feluri, unele dintr-un material mai subţire care costă 50 de bani şi sunt de unică folosinţă şi cele tip botniţă, care au o întrebuinţare mai îndelungată, până la zece folosiri, şi costă până la 15 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite