Nordul Capitalei, copleşit de turnuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti va avea 37 de etaje şi va fi ridicată pe Calea Floreasca Aproximativ 15 clădiri de peste 10 etaje vor fi construite în zonele Aviaţiei, Floreasca

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti va avea 37 de etaje şi va fi ridicată pe Calea Floreasca

Aproximativ 15 clădiri de peste 10 etaje vor fi construite în zonele Aviaţiei, Floreasca şi Pipera, din sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei.

Unul dintre cele mai complexe proiecte imobiliare este Floreasca City Center. Dezvoltat de Raiffeisen Evolution, proiectul presupune un ansamblu multifuncţional cu două clădiri, un mall, o aripă de birouri, înaltă de 11 etaje, precum şi un Sky Tower, înalt de 37 de etaje. Clădirile vor fi ridicate pe strada Floreasca numărul 246B, lucrările având ca termen de finalizare 1 aprilie 2011.

Firma Ana Holding, deţinută de omul de afaceri George Copos, va începe anul viitor construcţia unui zgârie-nori pe Bulevardul Expoziţiei, în zona complexului Agronomie. "Am obţinut toate autorizaţiile şi ne pregătim să demarăm lucrările. Ana Tower va avea 28 etaje, adică 120 de metri înălţime", a precizat Dragoş Negoiţă, director PR şi Comunicare în cadrul Ana Holding.

Tot în zona de nord a Capitalei se va mai ridica, pe şoseaua Pipera numărul 42, o clădire multifuncţională, de 17 etaje. Imobilul va fi finalizat în 2010.

Zeci de avize emise de Primărie

Regimul de înălţime al blocurilor şi majoritatea imobilelor din zona Floreasca şi Aviaţiei sunt de patru etaje. "Noi, ca Primărie, am eliberat autorizaţii de construcţie numai pe baza Planurilor Urbanistice Zonale pe care le-a emis Consiliul General", a precizat Alexandru Ichim, purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 1.

Din luna februarie şi până în luna iulie Primăria Sectorului 1 a emis 34 de autorizaţii de construcţie, care permit ridicarea de imobile de peste patru etaje.

"Dubai de România"

Specialiştii imobiliari explică exodul către zona de nord a Capitalei. "Este cea mai nepoluată zonă. Preţurile în zona Floreasca şi Aviaţiei sunt de 2.000 - 3.000 de euro, în funcţie de ce se poate construi pe terenul respectiv", a explicat Călin Clinciu, director de dezvoltare la Euroest. Marele dezavantaj: "Infrastructura a rămas de mult în urmă, trebuia dezvoltată înainte de începerea construcţiilor, nu după".

Locuitorii zonei Aviaţiei au păreri diferite în ceea ce priveşte zgârie-norii. "Este bine că s-au orientat să construiască pe înălţime, şi nu pe orizontală, măcar aşa mai rămâne spaţiu verde. Aici o să fie ca în Dubai, clădiri de 200 de metri!", a spus Gheorghe Apostol.

Zgârie-norii Capitalei

Casa Presei Libere, fosta Casa Scânteii, are în total 104 metri, cu tot cu turnuri.
BRD Tower din Piaţa Victoriei are 87 de metri şi o suprafaţă de 36.000 mp.
Palatul Parlamentului are o înălţime de 86 metri.
Bucharest Financial Plaza are 83 metri, a fost terminat în 1997.
Hotel Intercontinental, situat în Piaţa Universităţii, a fost finalizat în 1970 şi are 77 de metri.

Este cea mai nepoluată zonă. (...) Infrastructura a rămas de mult în urmă, trebuia dezvoltată înainte de începerea construcţiilor, nu după.
Călin Clinciu, director de dezvoltare la Euroest

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite