Bucureşti: Ping-pong cu despăgubiri, la Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii care au aflat ieri că CFR Călători îi va despăgubi pe pasagerii aflaţi în trenul Timişoara-Bucureşti, deraiat ieri-dimineaţă în Dolj, au dat piept cu birocraţia.

MAI CITIŢI:

Bucureşti: Peste 260 de minute întârziere la trenuri - GALERIE FOTO

Cei care au mers ieri la ghişeele Gării de Nord din Capitală ca să-şi ceară drepturile au fost plimbaţi de la un birou la altul fără a primi un răspuns clar. „Nu ştiu să se dea despăgubiri pentru asta. Mergeţi la Biroul de Relaţii cu Publicul“, a răspuns femeia de la oficiul de informaţii din gară.

La Biroul de Relaţii cu Publicul angajatele ridică din umeri. „Regulamentul CFR nu prevede astfel de despăgubiri, decât dacă aţi fost rănită. Oricum accidentul nu s-a petrecut din cauza CFR, ci pentru că a fost furat un bulon de la şine“, a explicat una dintre femeile de la ghişeu. „Nouă nu ni s-a transmis nimic de genul acesta. Cel mult puteţi primi contravaloarea biletului de la Craiova la Bucureşti. Dar pentru asta vă trebuie legitimaţia de călătorie”, intervine cealaltă funcţionară.

Preţul unei legitimaţii de călătorie pentru acceleratul 1.692, Timişoara Nord – Bucureşti Nord, este de 59.5 lei. De la Craiova la Bucureşti, la acelaşi accelerat, biletul costă 34.3 lei.

Legea obligă la plată

Regulametul de Transport pe Căile Ferate prevede despăgubirea călătorilor în cazul accidentelor de genul celui petrecut în noaptea de duminică spre luni, în judeţul Dolj. „Se plătesc inclusiv bagajele de mână, pe lângă preţul legitimaţiei de călătorie. Cazurile speciale, în care omul a pierdut avionul, de exemplu,  se discută la nivelul unei comisii speciale“, a declarat directorul Regionalei CFR Bucureşti, Teodor Gavriş.

Acesta a adăugat că CFR are în vedere, în urma accidentului de duminică noapte, reintroducerea asigurărilor de transport în preţul biletului, începând cu 1 decembrie.

Citiţi  mâine în „Adevărul“ ce trebuie să faceţi pentru a fi despagubiţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite