Noile promisiuni ale Primăriei Capitalei: Centrul Istoric, gata până la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei organizează o nouă licitaţie pentru terminarea străzilor rămase nefinalizate în zona Lipscani. Potrivit anunţului de intenţie postat de municipalitate, lucrările se vor încheia în 6 luni de la data începerii şi vor costa 6, 1 milioane de lei.

Anunţul prin care municipalitatea invită firme să participe la licitaţia de încredinţare a lucrărilor de reabilitare a Centrului Istoric a fost postat pe site-urile de licitaţii în data de 5 octombrie, termenul de depunere a ofertelor fiind 15 octombrie.
„Au fost doar zece zile pentru că vrem ca lucrările să se desfăşoare cât mai rapid, iar legea ne permite acest lucru“, a declarat Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările durează 6 luni

Lucrările din zona Centrului Istoric au fost scoase la licitaţie pe loturi: lotul 1 presupune reabilitarea infrastructurii de bauză pe străzile Lipscani, Zarafi şi Smârdan, în lotul 2 sunt incluse străzile Franceză şi Piaţa Sf. Dumitru şi lotul 3 prevede reabilitarea stărzilor Filitti şi Tonitza. Valoarea estimată a lucrării este de 6.173.395 de lei, adică aproximativ 1,4 milioane de euro. 

„Contractul este la jumătate din valoarea pe care o prevedea Sedesa (firma spaniolă care s-a ocupat de lucrări până acum – n.red.) pentru reabilitarea acestor străzi“, a precizat Dumitru. De asemenea, în caietul de sarcini se prevede ca durata investiţiei să fie de şase luni.
„Nu pot spune exact cât vor dura lucrările pentru că durata de execuţie este unul dintre elementele care se vor puncta, alături de preţ şi garanţie. Vom alege firma care va aduna cel mai bun punctaj. Pot doar să spun că până de Crăciun vor fi gata în proporţie de 100% străzile Lipscani, Smârdan, Sf. Dumitru, piaţa Sf. Dumitru, Tonitza şi Filitti“, a mai spus Dumitru.

Licitaţia, contestată

Licitaţia începută cu avânt ar putea fi anulată întrucât reprezentanţii firmei Sedesa a depus deja o contestaţie. „Noi avem un proces cu primăria pentru că avem de recuperat în jur de 17 milioane de euro pentru lucrările executate şi penalităţi. Nu se poate organiza o licitaţie, atâta vreme cât obiectul licitaţiei se află în litigiu“, a declarat Şerban Georgescu, reprezentantul firmei Sedesa.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au cerut mutarea litigiului cu Sedesa la Paris, având în vedere că lucrările din Centrul istoric sunt finanţate şi din fonduri europene, şi că judecata să fie cât mai imparţială. În acest moment, potrivit lui Georgescu,  se aşteaptă decizia Curţii de Arbitraj faţă de mutarea cauzei la Paris. De cealaltă parte, reprezentantul primăriei, Dumitru declară că acest contract a fost deja reziliat şi că nu mai există niciun proces, iar lucările nu vor avea de suferit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite