Noii viceprimari generali ai Capitalei, aleşi de CGMB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noii viceprimari generali ai Capitalei au fost aleşi astăzi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Astfel, din partea PSD a fost ales Dan Darabont, iar de la PNL – Marcel Nicolaescu. Pentru alegerea lui Darabont au fost exprimate 33 de voturi favorabile, zero împotrivă şi 12 abţineri. Nicolaescu a fost ales cu 34 de voturi pentru, zero împotrivă şi 13 abţineri.

„Obiectivele vor rezulta din delegarea de competenţe pe care domnul primar general Sorin Oprescu va considera să o facă. În orice caz priorităţile sunt stabilite de agenda cetăţenilor, ele se află cuprinse în programul cu care domnul primar general Sorin Oprescu a câştigat alegerile şi fără doar şi poate că în actuala formulă vom reuşi să fim mult mai eficienţi atât Consiliul General, cât şi executivul în ceea ce ne-am propus”, a declarat Darabont după alegerea în funcţie.

„Sperăm ca începând cu şedinţa extraordinară care am înţeles că va fi organizată în perioada imediat următoare să deblocăm urgenţele care sunt în acest moment şi mă gândesc la lucrări în continuare deci lucrări care deja sunt pe flux. Cred că sunt o serie de lucrări importante şi în special cele ajută la fluidizarea traficului din Bucureşti. O prioritate pentru Primărie cred că va fi pasajul de la Piaţa Presei. De asemenea, importante sunt şi pasajul de la Mihai Bravu şi străpungerea de la Splaiul Independenţei”, a spus Nicolaescu.    

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat că nu are de gând să-i trimită pe noii viceprimari „nici să ascute creioane, şi nici să se ocupe de gume” şi că va anunţa mâine dimineaţă competenţele pe care le va delega acestora.

De asemenea, Oprescu a anunţat că săptămâna viitoare va supune la vot Consiliului General al Municipiului Bucureşti programul pe patru ani. „O să prezint Consiliului General săptămâna viitoare tot programul pentru patru ani de zile cu proiectele mari ale Bucureştiului şi cu sursele de finanţare ale acestora şi, după ce le vom discuta, voi trece prin aprobarea lor ca să putem să plecăm la drum cu toţii în cunoştinţă de cauză”, a spus Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, două dintre proiectele importante sunt închiderea inelului median de circulaţie al Bucureştiului sau Autostrada suspendată şi strângerea câinilor fără stăpân de pe stradă. „Avem unde să-i ducem, avem unde să-i îngrijim şi sper ca în septembrie bucureştenii să înceapă să simtă efectele”; a spus Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite