Noi vrem ştiri! Voi daţi circ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o lume tot mai agitată, în care totul se desfăşoară cu o viteză ameţitoare, televiziunile româneşti deschid jurnalele de ştiri cu un cuplu care a crezut în iubirea imposibilă, ca să înţelegeţi mai bine ca şi cum o girafă s-ar îndrăgosti nebuneşte de-un macac.

Mă întreb câţi români sunt interesaţi săptămâni întregi să vadă la ştirile generale ale zilei cum se bălăcăresc doi necunoscuţi, în fond şi la urma urmei, sau cum un anonim Pepe (n.r. – de fiecare dată când îi aud numele mă gândesc la sconcsul din Looney Tunes, Pepe la Pew) urlă de mama focului că soţia isterică (n.r. – alt personaj din Looney Tunes, să-i zicem Tasmanian Devil) i-a plecat din casă cu chiloţii.

Dacă vreţi să aflaţi ultimele breiching niuz, pentru cunoscători breaking news, daţi pe Realitatea TV, acolo unde babele leşină la comandă, cum plângea Florin Piersic în emisiuni, iar pe Antena 3 apar nişte pseudodeontologi, care ştiu că trendul este să fii împotriva tuturor. Adevăratul jurnalism nu înseamnă o babă violată, care de fapt nu a fost violată, ci doar agresată verbal, şi nici un preot care a uitat măsura alcoolului într-un cătun uitat de lume. Mă uit foarte des pe CNN, BBC şi Euronews, şi am văzut că jurnalul de ştiri nu ţine mai mult de 15 minute.

Acolo vedem adevăratele probleme cu care se confruntă omenirea, preţul aruncat în aer la carburanţi, zeci de conflicte în lume, războiul civil din Coaste de Fildeş, dramele de la Fukushima, scandalul din Siria, ruptura dintre Germania şi Franţa în ceea ce priveşte scandalul din Libia şi lista poate continua. După ştirile româneşti atât de proaste, urmează sportul, unde povestea e aceeaşi. Borcea nu mai dansează din cauza mercurului, Pique nu ştiu ce fantezii sexuale a avut cu Shakira, Becali se urcă pe maşină şi vorbeşte de tikitaka, iar despre drama unui campion european la haltere, Marius Gîscan, citesc într-un ziar generalist, nicidecum într-unul de sport.

La vreme, e ca la pariuri sau la loto. Afli că de fapt mâine vine primăvara, dar Florin Busuioc este întrerupt de Netty Sandu, care spune că Venus retrograd l-a băgat pe Chiron în Peşti, iar când ieşi afară din casă plouă aşa de tare că gândul îţi merge la ştirile despre vreme. Mai tragi o înjurătură, te refugiezi la metrou, iar la serviciu, dacă ai un televizor lângă tine şi-l deschizi afli ceva nou. E vineri după-amiază şi exclusivitatea exclusivităţilor este că macacul şi-a dat seama că odrasla va ajunge mai mare decât fosta parteneră, girafa, aşa că i-o va încredinţa ei. Şi care-i ştirea?

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite