Fostul director al Maternităţii Giuleşti a fost chemat la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul manager al Maternităţii Giuleşti Bogdan Marinescu a venit, astăzi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul care a avut loc în august, în care este acuzat de neglijenţă în serviciu.

Profesorul Bogdan Marinescu a refuzat să facă declaraţii la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) privind acuzaţiile care i se aduc în acest dosar.

El este cercetat pentru neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă în dosarul privind incendiul de la Spitalul „Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti din Capitală, în urma căruia şase bebeluşi aflaţi în Secţia de Terapie Intensivă Nou-născuţi au murit şi alţi cinci au suferit arsuri grave.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului ICCJ au finalizat ancheta în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, astfel că au început prezentarea materialului de urmărire penală, asistenta Florentina Cîrstea luând act joi de acuzaţiile aduse.

Asistenta Florentina Cârstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor aflaţi în salonul de Terapie Intensivă în 16 august, când a izbucnit incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a stat în arest din 24 august până în 21 octombrie.

Ea este acuzată că a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă. În prezent, asistenta se află în libertate.


Procurorii le vor prezenta acuzaţiile şi celorlalţi inculpaţi din dosar, respectiv şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, fostului manager al Spitalului „Panait Sârbu", Bogdan Marinescu, pentru neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, şi lui Adrian Ioan Toma, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, acuzat tot de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

În urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti au murit şase bebeluşi, iar cinci au fost internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu răni grave. După mai multe săptămâni de tratament, toţi cei cinci bebeluşi au fost externaţi din spital, în stare bună.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite