Bucureşti: “Noaptea teatrelor”, ţeapa gratuităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolele cu acces gratuit din această seară nu pot fi urmărite de bucureştenii care nu au ştiut că este necesară o rezervare prealabilă

Deşi se vrea un eveniment deschis tuturor, “Noaptea teatrelor” se dovedeşte a fi o manifestare exclusivistă. La fel s-a întâmplat şi în cazul “Zilelor Bucureştiului”.

 La Teatrul Mic şi la Teatrul Foarte Mic, biletele pentru spectacolele gratis s-au epuizat încă de săptămâna trecută.

Astfel, cei care vor să vadă piesele de teatru mergând direct la sălile trecute pe lista evenimentului se vor trezi că nu pot intra fără tichetul special.

“Oamenii au venit şi au luat câte bilete au vrut, aşa că gratuităţile noastre s-au evaporat ca şi cum n-au fost” a spus ieri casiera de la Teatrul Mic.

Cei 100 de norocoşi care au prins locuri la Teatrul Mic vor vedea spectacolul “poimâine, alaltăieri”, de Gianina Cărbunariu, iar la Teatrul Foarte Mic, alţi 114 iubitori de artă vor urmări spectacolul “Mă tot duc”, o adaptare după Shakespeare, cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu.

“Gratuitele” s-au dat de câteva zile

La Teatrul Naţional, până ieri la ora 15.00, se mai găseau locuri la piesa “Comedia norilor”, la Sala Mare, care are o capacitate de 1100 de persoane.

“Cu siguranţă până mâine nu vor mai rămâne decât, poate strapontinele disponibile”, a spus casiera.

Dar, spre deosebire de Teatrul Mic şi Teatrul Foarte Mic, la Naţional locurile au început să fie date doar cu începere de ieri.

Şi aici, s-au dat bilete cu grămada, câte opt, câte zece, după nevoia fiecăruia.

Tot de ieri au început să fie date locurile gratuite şi la Teatrul Nottara, unde 300 de bucureşteni se vor distra la comedia lui Goldoni, “Hangiţa”.

În schimb, la spectacolul cu Horaţiu Mălăele, “Sunt un orb”, de la Teatrul de Comedie, nu mai erau locuri disponibile de alaltăieri.

“Evităm să ne spargă vitrinele!”

“Evenimentul , organizat de Primăria Capitalei şi ARCUB scoate în evidenţă faptul că oamenii vor să redescopere arta teatrului”,a  spus actorul George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

Apetitul bucureştenilor pentru această artă se intensifică şi mai mult când este oferită gratis.

Ca să se evite înghesuiala, directorul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, susţine că rezervarea biletelor gratuite se impune.

„Evităm spargerea de vitrine! Chiar dacă au acces liber, oamenii trebuie să ştie că teatrul cere demnitate şi civilizaţie”, a conchis directorul. 

Dar nimeni nu a avut grijă să anunţe, în prealabil, publicul, asupra condiţiei rezervării locurilor la spectacol.


CITAT
„Cel care e deştept vine din timp şi face rezervare, chiar dacă e gratis! Nu putem risca să ni se spargă vitrina, în seara spectacolului”
Mihai Dinvale
director Teatrul Mic

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite