Bucureşti: Noaptea, bicicletele ies la plimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toiul nopţii, la ora 1.30, se va da startul Ciclopromenadei nocturne, o plimbare inedită cu bicicleta prin Bucureşti.

Punctul de întâlnire pentru cicliştii împătimiţi este pe terasa Fraîche din strada Franceză nr.2, la ora 1.00. De aici, iubitorii sportului pe două roţi  vor pleca pe traseul  Centrul istoric - Piaţa Universităţii - Piaţa Victoriei - Herăstrău - Casa Presei şi retur. Cei aproximativ 30 de biciclişti care şi-au anunţat prezenţa vor face popas în Piaţa Presei Libere.

„Am ales acest traseu pentru că el conţine şi o bucată de pistă practicabilă. Mergem pe stradă, în şir indian, pînă în Piaţa Victoriei, apoi pe pistă, unde ne şi putem aşeza pe mai multe rânduri, ca să schimbăm impresii“, a precizat George Hari Popescu.

Cei care doresc să se alăture Ciclopromenadei dar nu au bicicletă pot închiria de la centrul Cicloteque, care va fi deschis în această noapte până la ora 2.00. Bicicleta se închiriază cu 10 lei şi poate fi retrunată până sâmbătă la ora. 22.00.

Sfaturi pentru biciclişti pe bicla.ro

Organizatorii îi sfătuiesc pe plimbăreţi pe site-ul www.bicla.ro să-şi monteze măcar o lanternă pe ghidon, dacă nu au lumini.  O altă grijă ar fi vremea, dar în acceastă noapte va fi frumos. Cine este friguros poate să-şi ia o haină în plus.

Ca să nu-i deranjeze pe bucureşteni, organizatorii îi sfătuiesc pe participanţi să nu vorbească tare sau să cânte pe bicicletă, mai ales că poliţiştii „stau cu ochii pe noi“, a spus George Hari Popescu, iniţiatorul evenimentului.

„Ideea acestei plimbări mi-a venit într-o noapte, când am mers pe la ora 3.00 prin oraş şi am văzut cât de liber este traseul. Mergeam cu 36 de kilometri la oră şi poliţiştii m-au însoţit tot drumul, dar s-au purtat civilizat“, a povestit tânărul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite