Noaptea Albă a Galeriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea Muzeelor va fi urmată vineri de un eveniment similar, dedicat galeriilor. Noaptea Albă a Galeriilor propune un nou traseu în harta nocturnă a evenimentelor de artă contemporană din București.

La manifestare vor participa 17 galerii şi 23 de expoziţii şi evenimente. Potrivit organizatorilor, progarmul va fi unul variat, în care publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artiști prezentați în premieră, demonstrații artistice, performance-uri, instalații audio-video, inaugurarea unor noi spaţii și lansarea unor proiecte care se speră că vor deveni puncte de reper în promovarea artei contemporane românești sau vizionarea celor mai importante locuri participante la Bucharest Biennale 5. Programul detaliat și harta galeriilor vor fi puse la dispoziția publicului în toate locațiile participante iar de pe site-ul evenimentului www.noapteagaleriilor.ro se va putea descărca formatul printabil.

Începînd cu acest an, organizatorii vor propune publicului două ediții anuale ale Nopții Albe a Galeriilor: ediția primăvară-vară și ediția toamnă-iarnă. Diferența dintre cele două evenimente constă în producerea unor proiecte curatoriale speciale pentru programul din primăvară-vară. Acestea vor promova tinerii artiști emergenți din București și din țară. Această direcție dedicată producerii de proiecte noi va deveni exclusivă o dată cu ediția NAG din primăvara anului 2013. Evenimentul din toamnă-iarnă se va desfășura în 28 septembrie și va prezenta marelui public galerii și spații de artă bucureștene, propunîndu-și promovarea tuturor formelor de artă.

Evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor este realizat de către Asociația Ephemair, cu susţinerea Ministerului Culturii.

La ediţia de vineri a manifestării vor participa:

Aiurart
Anaid Art Gallery
Galeria Anca Poterașu
AnnArt Gallery
Art Yourself Gallery
Atelier 030202
Atelier 35
BB5 @ Pavilion - center for contemporary art & culture
BB5@ Alert studio
BB5 @ Make a Point
Centrul Cultural al Ungariei
H’art Gallery
Recycle Nest
Salonul de proiecte
Spațiul Platforma
Zorzini Gallery

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite