Nicoleta Tănase este barmaniţa care-ţi toarnă perfect berea în halbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanca a câştigat primul loc la o competiţie de turnat berea în pahare. Ea va reprezenta România la etapa internaţională a concursului, la Londra.

Nico, aşa cum îi spun toţi prietenii, este în „al nouălea cer“ de când a câştigat primul loc la faza naţională a concursului „Stella Artois World Draught Master“.

Aceasta este o competiţie internaţională anuală, în care se întrec cei mai pricepuţi barmani în turnatul berii în halbă.

19 concurenţi din România s-au înscris la ediţia din acest an, iar bucureşteanca în vârstă de 22 de ani, care lucrează ca barmaniţă la localul „White Horse“ din Capitală, a ieşit pe primul loc. Participanţii au turnat bere în două pahare în acelaşi timp, având grijă să respecte nouă paşi impuşi de organizatori pentru ca berea să fie servită cum trebuie.

„Nu este atât de simplu precum pare. Trebuie să ştii cum curge berea. Le dau câteva sfaturi celor care doresc să înveţe: paharul, rece şi foarte curat, trebuie înclinat la 45 de grade în momentul în care începe să curgă din draught, iar spre sfârşit trebuie îndreptat. Ultima picătură din aparat să nu se scurgă în pahar.

La sfârşit, spuma trebuie să fie de două degete“, îi învaţă Nico pe cei care vor să-şi toarne o bere „ca la carte“.

A spălat pahare timp de o săptămână ca să devină campioană

Tânăra lucrează de trei ani ca barmaniţă. „M-am angajat imediat după ce am terminat liceul. Mai întâi am vrut să fie doar un job de vară, dar a început să-mi placă prea mult ca să mă las“, spune ea. Mai întâi a început să-şi îndrăgească echipa cu care lucrează, apoi şi clienţii.

„Vin mulţi oameni interesanţi aici, de la profesori universitari la directori de bănci“, spune Nico.

Pentru competiţia „Stella Artois World Draught Master“ a început să se pregătească cu o săptămână înainte de începerea probelor. „M-am antrenat cu o prietenă barmaniţă. Am spălat amândouă pahare până ni s-a încreţit pielea de pe mâini ca să fim cele mai bune. Eu am ieşit pe primul loc şi ea s-a clasat a doua“, povesteşte tânăra.

La sfârşitul acestei luni, pe 28 octombrie, Nico pleacă la Londra unde va reprezenta România la etapa internaţională a concursului pe care l-a câştigat la nivel naţional. La acest nivel, ea va înfrunta alţi 32 de barmani, „maeştrii naţionali“ în turnatul berii din diferite ţări de pe Glob.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să merg la munte cu bicicleta. Iubesc Clujul, de la oameni, la clădiri. Am foarte mulţi prieteni acolo şi îmi place foarte mult accentul lor. Ador călătoriile. De aceea, mă bucur foarte mult că merg la Londra peste o lună“, susţine bucureşteanca.

Ce nu-i place
„Detest minciuna. Din păcate, am întâlnit destui oameni care posedă această caracteristică. Urăsc sistemul medical din România. Mama, pe care am pierdut-o în urmă cu ceva timp, a fost foarte bolnavă şi a trebuit să mergem în mai multe clinici pentru a o trata şi am avut neşansa de a interacţiona cu acest mediu“, spune Nico.

PROFIL
Data şi locul naşterii: 1 noiembrie 1988
Studii: Anul II la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la Universitatea „Spiru Haret“
Familie: are un frate mai mare pe care îl cheamă Adrian   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite