Neregulile de la alegeri pot fi semnalate la un număt gratuit şi pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a asigura transparenţa şi corectitudinea procesului electoral, Asociaţia Pro Democratia (APD), ca parte a Coaliţiei 2012 pentru Alegeri Corecte pune la dispozitia cetăţenilor, pe 10 iunie, un număr de telefon cu acces gratuit pentru sesizarea oricărui tip de neregulă sau fraudă, precum şi pentru obţinerea de informaţii privind ziua votului.

Linia telefonică gratuită 0800.070.100 va fi disponibilă între orele 6.00 şi 21.00, numărul putând fi accesat din reţelele Romtelecom, Orange şi Vodafone.

De asemenea, platforma online www.alegericorecte.ro este la dispoziţia cetăţenilor pentru a sesiza nereguli şi fraude din timpul zilei alegerilor. Sesizările vor fi direcţionate către instituţiile relevante şi vor fi urmărite de către APD. Asociaţia solicită utilizatorilor să folosească ambele instrumente în mod conştient şi responsabil, fără abuzuri.

În paralel, Asociaţia Pro Democraţia a acreditat peste 2.000 de observatori pentru secţii de votare din toată ţara. Aceştia vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral şi corectitudinea votului pe întreaga durată a zilei de 10 iunie şi vor raporta orice nereguli sau abateri de la normele legale.

Platforma www.alegericorecte.ro a fost elaborată în cadrul proiectului „Cetăţeni pentru Alegeri Corecte”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Rămâi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a afla cele mai interesante informaţii din Bucureşti despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite