Bucureşti: Complexul lui Necolaiciuc, locuit doar de un maidanez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii maidanezi sunt singurii vizitatori permanenţi ai centrului de agrement de lux de la Snagov. Bunuri pe care s-au cheltuit milioane de euro zac în centrul de agrement în aşteptarea corporatiştilor şi a nuntaşilor.

Complexul Astoria Snagov al CFR, în care Mihai Necolaiciuc a pompat milioane de euro în urmă cu şapte ani, ar fi trebuit să fi cel mai luxos complex de agrement din împrejurimile Capitalei. În pofida sumelor uriaşe investite şi a peisajului fermecător, astăzi, imaginea complexului este dezolantă. Cei aproximativ 200.000 de metri pătraţi de teren cu pădure ascund o imagine demoralizantă din cauza pustietăţii. 

Singurii care se plimbă pe spaţiul verde, a cărui amenjare se pare că ar fi costat aproape un milion de euro, sunt câinii vagabonzi. Faţă de luxul produselor din interior, pe care au fost cheltuite sume imense de bani, aspectul aleilor pendulează între kitch şi austeritate.

Zeci de băncuţe pline de praf care împânzesc aleile arată de parcă au fost smulse de pe un stadion şi împrăştiate, de umplutură, în spaţiile libere. Chiar şi aşa, scaunele aşteaptă zadarnic paşii trecătorilor, iar chioşcurile rustice nu îşi oferă răcoarea nimănui. 

Dotări de lux, lăsate de izbelişte

La câţiva paşi de complex, patru terenuri de tenis, cu iarbă artificială sunt, de asemenea, lăsate în paragină. Aproape de recepţie, piscina pe care s-au cheltuit 2,7 milioane de euro zace acum în părăsire, cu turbinele stricate şi niciun vizitator nu s-a mai bălăcit în ea, din anul 2004. „Acum e mai mult de decor, îi mai schimbăm apa din când în când. Aş vrea să o repunem în funcţiune, dar e foarte greu, pentru orice iniţiativă ni se pune cenuşă în cap”, mărturiseşte un angajat din administraţia complexului. Potrivit acestuia, închirierea fiecărui salon costă 2.000 de lei, iar un meniu pentru nuntă nu depăşeşete 170 de lei.

Program de nunţi şi conferinţe

Poate tocmai de aceea, singurii vizitatori permanenţi sunt, potrivit administratorilor, cei care îşi organişează nunţile în weekend. „Avem toate sâmbetele ocupate, până în octombrie. În rest, în timpul săptămânii mai vin firmele mari care organizează întâlniri şi conferinţe“, a mai spus administratorul.

Cei mai puţini clienţi sunt cei ai vilelor de lux, iar obiectele banale pentru care s-au plătit milioane de lei stau nefolosite, precum cele dintr-un tezaur.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite