Nea Ovidiu, de la azilul de bătrâni în piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei prezenţi la protestul de ieri, pe lângă sindicalişti şi membri de partid, au fost şi oameni simpli care nu aveau niciun alt scop decât acela de a cere o viaţă mai bună.

Ovidiu Poclitaru, în vârstă de 69 de ani, este o astfel de persoană. Bătrânul locuieşte într-un azil din oraşul sucevean Rădăuţi, şi a venit în Capitală „pentru o viaţă mai liniştită“. Nea Ovidiu, cum îi spun cei care îl cunosc, susţine că va participa la toate mitingurile, până când se va trăi mai bine în România. „Nu e normal ca săracii să nu aibă ce mânca şi bogaţii să învârtă banii cu furca“, a adăugat bătrânul.

A auzit că lumea din oraş merge la protest şi s-a înscris şi el. „Pesediştii au luat câte 50 de lei pentru participare. Dar ce-mi trebuie mie? Eu am venit pentru ţară. Nu îmi pasă cine e la cârmă, cât dacă au grijă de noi“, subliniază bătrânul. El este singurul din azil care a venit la protest pentru că ceilalţi colegi sunt „şi mai neputincioşi“. Bătrânul trăieşte cu un ajutor social de 150 de lei pe lună.

image

Nea Ovidiu, alături de protestatari, în Piaţa Victoriei.

Pensie nu are pentru că i s-a pierdut cartea de muncă la revoluţie, deşi are vechime de 42 de ani ca sudor.

Bătrânul a participat la Revoluţia din 89 şi susţine că până moare, va ieşi în stradă de fiecare dată când le merge rău românilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite