Bucureşti: "Ne îmbrăcăm frumos şi căutăm prin tomberoane"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două familii de bucureşteni locuiesc în spatele Mall-ului Plaza din Militari. Cele două femei au devenit prietene şi îşi cresc împreună copiii. Ele spun că sărăcia nu le-a făcut să renunţe la cochetărie şi se îngrijesc cu produse cosmetice aruncate de bogaţi.

Robert Pătraşcu şi Lorena Tănesescu au povestit ieri, pentru cititorii ziarului "Adevărul", despre viaţa lor, cu bune şi cu rele, chiar dacă pentru un bucureştean obişnuit a trăi într-o chilie din carton  nu înseamnă nimic bun.

Cei doi tineri au doi copii, un băieţel de 4 ani şi unul de 2 ani şi locuiesc de 10 ani în bărăci. Familiile lor nu i-au primit acasă după ce au fugit împreună. „ Familia mea nu l-a vrut de la-nceput pe Robert pentru că m-a luat de tânără. Sora mea este în Spania, realizată, şi mi-a spus că mă ia la ea dacă îl las pe Robert. Nu pot să fac asta, mai bine săracă decât să renunţ la omul pe care-l iubesc”, a povestit Lorena. 

Vecinii, fraţi de suferinţă

Familia Zbanghiu, vecinii din baraca alăturată, îşi spun astăzi povestea care este asemănătoare cu cea a familiei Pătraşcu doar doar că lipseşte stâlpul casei.

„Stau de mulţi ani aici numai că acum mi-e şi mai greu. Soţul meu se află la închisoare pentru furt. Mai are şase luni şi iese. Îl aştept”, a povestit Zbanghiu Georgiana, în vârstă de 23 de ani. Familia ei a locuit într-o casă naţionalizată din sectorul 5 dar, după moartea bunicului, casa a revenit proprietarului.

„Noi am fost daţi afară şi nimeni nu ne-a oferit nimic în schimb. Familia s-a împrăştiat, fraţii mei au plecat prin lume iar eu l-am cunoscut pe bărbatul meu. Cu el am un copil şi pentru că nu ne descurcăm cu banii am ajuns să locuim cum vedeţi”,a mai spus Georgiana.


„Ne place să ne îngrijim, folosim creme aruncate de bogaţi”

Cele două femei au devenit prietene bune, se ajută îşi cresc împreună copiii. „Şi băiatul meu şi al Lorenei au aproape aceeaşi vârstă, 4 ani. Copiii cresc împreună iar noi suntem fraţi de suferinţă”, a povestit Georgiana.

Chiar dacă viaţa lor nu seamănă deloc cu a celor care merg la shopping în mall-ul de peste drum, cele două tinere nu uită să se îngrijească şi din dulapurile lor nu lipsesc cosmeticele, unele chiar de firmă.

„Nu le-am furat, le găsim în tomberoanele din cartier. Femeile bogaţilor aruncă şampoane, creme, farduri neconsumate. Cred că se plictisesc şi vor să-şi cumpere altele. Am găsit chiar şi parfumuri de firmă în sticluţe doar pe jumătate golite”. Ele spun că sărăcia nu le-a făcut să uite că-s femei şi că le place să se îngrijească şi să fie cochete.

„ De multe ori ne îmbrăcăm frumos şi ieşim pe stradă, să căutăm fiare vechi sau prin tomberoane. Oamenii se miră când ne văd îmbrăcate frumos căutând prin gunoaie”, au povestit femeile râzând.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite