Bucureşti: Ne fuge asfaltul de sub roţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carosabilul care s-a surpat sâmbătă pe o suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi sub greutatea unei maşini, pe Bulevardul Eroilor. Reprezentanţii ApaNova, firma care lucrase şi asfaltase porţiunea care a cedat, susţin că gropa nu va fi astupată mai repede de o săptămână.

O şoferiţă s-a trezit cu roata din faţă a maşinii „înghiţită“ de asfalt în timp ce circula pe Bulevardul Eroilor, îndreptându-se spre Cheiul Dâmboviţei. Poliţiştii de la Rutieră ajunşi la locul incidentului au ajutat-o pe femeie să scoată maşina din groapă şi au izolat perimetrul. „Agenţii care au ajuns imediat la faţa locului i-au acordat tot sprijinul doamnei în cauză şi au delimitat zona pentru a evita alte evenimente nedorite.

Noi am alertat autorităţile şi am solicitat urgentarea lucrărilor de reparaţie, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii optime cât mai curând”, a declarat Daniel Piştea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră. Deşi avea asigurare CASCO, femeia a ameninţat că va da în judecată primăria.

ApaNova dă vina pe ploaie
Motivul pentru care s-a surpat carosabilul a fost explicat de Epsică Chiru, directorul general-adjunct şi în acelaşi timp purtătorul de cuvânt de la Apa Nova. „Deocamdată nu ştim sigur ce a provocat această surpare. Asfaltul a cedat, cel mai probabil din cauza ploilor din ultima vreme, care au suprasolicitat această porţiune de canalizarea. Alt motiv ar putea fi traficul intens de pe această arteră”, a spus Chiru.
El a adăugat că sistemul de canalizare din zona Eroilor este problematic din cauza pantei de la Academia Militară. „Atunci când plouă, canalizarea intră sub presiune în zona în care s-a format groapa, pentru că acolo este partea cea mai joasă a pantei, iar apa vine, evident, cu o viteză mai mare”, a mai explicat Chiru.

Se vor înlocui 60 de metri de canalizare
După analizele pe care le-au făcut, specialiştii de la ApaNova au decis să înceapă de astăzi o lucrare complexă prin care să înlocuiască o parte din ţevile afectate. Ei au estimat că această intervenţie de reabilitare va dura maximum 10 zile. „În acest punct s-au format şi eroziuni pe interior din cauza materialelor dure de pe circuit şi în urma analizei care s-a făcut, am decis să nu facem doar o reparaţie punctuală. Astfel, de mâine (n.r. astăzi) vom începe o lucrare ce va dura între 5 şi 10 zile, prin care vom înlocui 60 de metri de canalizare”, a spus reprezentantul Apa Nova.

Circulaţia pe Bulevardul Eroilor nu va fi oprită pe parcursul derulării lucrărilor, dar cu siguranţă va fi strangulată din cauza restricţiilor care se vor impune. Acest lucru nu îi încântă pe şoferii care trec zilnic pe acest bulevard. „Dacă o să se circule pe o singură bandă pe ambele sensuri o să fiu nevoit să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu o oră mai devreme ca să ajung la timp la serviciu, mai ales că este închis şi Podul Grozăveşti. Nu înţeleg de ce se apucă de toate lucrările astea în acelaşi timp”, s-a plâns Mihnea, un şofer în vârstă de 27 de ani.

Directorul-adjunct de la Apa Nova a explicat şi cum vor încerca să evite problemele de circulaţie. ”Lucrările debutează luni pentru că necesită unele pregătiri. În primul rând trebuie să scoatem apa din amonte şi să o deversăm în aval, trebuie să pregătim materialele şi să stabilim programul de lucru. Cel mai probabil acesta va fi 10.00-18.00, când nu este mult trafic, iar noaptea nu se va lucra din cauza adâncimii la care se execută lucrarea”, a încheiat Epsică Chiru.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite