Bucureşti: Dansează tango electronic cu Narcotango

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia argentiniană concertează mâine de la ora 21.00 la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Naţional

Trupa care va concerta mâine seară la Bucureşti este o noutate în lumea muzicii, aceasta îmbinând  sunetul de tango tradiţional al lui Gaitano Veloso, dar şi muzica trip hop reprezentată de artişti precum Massive Attack, Björk sau Morcheeba.
“Bunicii noştri au fost imigranţi, iar tango este muzica imigranţilor. Pe de altă parte muzica electronică are o doză de senzualitate, când o ascult vreau să dansez tango. Aceasta este geneza formaţiei noastre“, explică Carlos Libedinsky, cel care a pus bazele trupei în 2003.

Primul album, numit chiar Narcotango, a fost lansat în august 2003, dar a început să fie conceput de Libedinsky dinainte să fie formată trupa
“Narcotango prezintă melodii foarte cunoscute, dar adaptate unui stil modern. Dar ideea nu era să facem versiuni moderne ci să compunem melodii noi. Astfel, am început să ne jucăm din ce în ce mai mult cu calcutatorul şi de asemenea să compunem toţi patru“, spune liderul formaţiei.

La doar căteva luni de la apariţia primului album, artiştii au fost invitaţi să cânte atât pe scenele tradiţionale ale muzicii tango din America de Sud, dar şi în Europa, în ţări precum Italia, Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Suedia şi Norvegia.
În mai 2006, formaţia lansează cel de-al doilea album, Narcotango 2, iar anul trecut “En Vivo“, primul material live conceput atât pe CD, cât şi pe DVD.

Concertul de la Bucureşti, a început să fie pregătit de organizatorii Drummers-Tam Tam Events încă de anul trecut.
“În general oamenii aud de noi de pe Intenet şi apoi ne invită la concerte. Am observat că aici sunt din ce în ce mai multe astfel de evenimente şi am acceptat“, afirmă Libedinsky.

La spectacolul susţinut pentru prima dată de Narcotango în România vor fi invitaţi şi dansatorii argentinieni Cecilia Piccinni şi Alejandro “Lucho” Lucero
Biletele costă 100 de lei şi sunt disponibile în magazinele Diverta, Librăriile Cărtureşti, Sala Palatului, Sala Polivalentă, Magazinul Muzica şi online pe ticketpoint.ro, myticket.ro şi bilete.ro. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite