NATO închide 10 zile Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier va fi interzis, din 27 martie până pe 5 aprilie, pe traseul pe care se vor deplasa coloanele oficiale În timp ce culoarul unic se închide de joi până sâmbăta viitoare, pe

Traficul rutier va fi interzis, din 27 martie până pe 5 aprilie, pe traseul pe care se vor deplasa coloanele oficiale

În timp ce culoarul unic se închide de joi până sâmbăta viitoare, pe străzile din acest perimetru nu se va circula de pe 1 până pe 5 aprilie.

Edilii Capitalei au început pregătirile pentru golirea de maşini a culoarelor pe care vor circula delegaţiile participante la summit. Străzile din centru vor fi total sau parţial închise, iar maşinile parcate în apropierea traseelor folosite de oficiali vor fi ridicate.

Restricţii şi la staţionare

Centrul Bucureştiului va fi unul mai mult pietonal în zilele în care se va desfăşura Summitul NATO. Cel mai recomandat va fi mersul pe jos, chiar dacă autorităţile recomandă transportul în comun, în special metroul. Surse municipale spun că vor exista chiar şi zone interzise pietonilor, accesul acestora fiind permis unui număr restrâns de persoane care vor avea ecusoane speciale.

Probleme vor avea şi bucureştenii care obişnuiau să-şi parcheze maşinile în perimetrele Victoriei, Arcul de Triumf, Piaţa Palatului sau în alte zone aflate pe traseul oficial. Potrivit unei hotărâri a Consiliului General, care urmează să fie aprobată astăzi, toate maşinile aflate în zonele considerate de securitate vor fi mutate începând de poimâine, de către Administraţia Străzilor, care are deja un contract cu firma Supercom. Aşa că aproape un sfert din străzile din Capitală vor avea restricţii de circulaţie, şi chiar de staţionare.

"Staţi acasă!"

Sfatul edililor este unul simplu: "Ideal ar fi ca cei care nu au treabă în oraş să stea acasă, iar cei care sunt totuşi obligaţi să circule să folosească transportul public", spune consilierul general Victor Adâr. Primăriile celor şase sectoare au anunţat deja că în perioada 2-4 aprilie se va lucra cu publicul.

Primăria Capitalei se află pe unul din culoarele oficiale, iar programul va fi altul. "Cert este că toate serviciile vor avea asigurată permanenţa", declară viceprimarul general Răzvan Murgeanu. Tot ca o măsură de securitate, copacii de pe traseele unice au fost toaletaţi, aşa încât camerele de supraveghere să fie mai eficiente.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite