Muzeul Satului, cu şcoală şi biserică funcţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut muzeu în aer liber din ţară, Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“, va inaugura în luna mai o nouă zonă. Nu va fi gata în totalitate însă, le va permite vizitatorilor să asiste la amenajarea şi reconstruirea caselor. Întregul spaţiu a fost regândit, 12 case, din diferite zone ale ţării, fiind deja montate.

Unele au fost luate din muzeul vechi, altele aduse din ţară. Astfel, terenul de aproximativ 14 hectare de pe Kiseleff, pe care este amplasat în prezent Muzeul Satului, se va mări cu încă 3,5 hectare.

„S-au finalizat lucrările la infrastructură, alei, canalizare şi la inelul anti-incendiu. În mai inaugurăm zona. Chiar dacă nu va fi gata, vom primi vizitatorii care vor vedea cu această ocazie cum se construieşte practic un muzeu al satului“, a declarat Paulina Popoiu, directorul Muzeului Satului.

Noua parte a muzeului va fi una funcţională. La şcoala de tip „Spiru Haret”, cel mai vechi stil de astfel de edificiu din ţară, se vor ţine cursuri despre tradiţii şi sărbători creştine, la han se vor servi mâncăruri tradiţionale româneşti, iar la Biserica din secolul al XVIII-lea de la Turea, judeţul Cluj, se vor oficia căsătorii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite