„Muzeul Ermitaj“, gratuit cu ziarul Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul album de artă din colecţia „Marile Muzee ale lumii“ va fi oferit gratuit, luni, împreună cu ziarul „Adevărul“. Editura le propune iubitorilor de artă 15 volume noi cu cele mai prestigioase instituţii de cultură ale lumii precum Luvru, Prado, Galeria Uffizi sau Musee d’Orsay.

Peste 200 de opere şi 1.500 de artişti sunt prezentaţi în singura colecţie din România dedicată „caselor de artă“. Noile albume, ce vor apărea începând de luni cu ziarul Adevărul, continuă seria de succes „Pictori de geniu“. Astfel, mai sunt doar câteva zile până când primul volum al colecţiei, „Muzeul Ermitaj“ din Sankt Petersburg, va fi oferit  gratuit cititorilor ziarului atât la chioşcuri, cât şi la librăriile „Adevărul“. Următoarele 14 volume din această serie vor apărea pe piaţă la preţul de doar 12,99 lei.

Cititorii vor descoperi în paginile albumelor, poveştile tablourilor, ale sculpturilor şi ale altor obiecte de artă adăpostite de secole în muzeele în care se păstrează moştenirea artistică a omenirii.

Capodoperele Ermitajului în 240.000 de exemplare
Primul volum al colecţiei, „Muzeul Ermitaj“ va fi distribuit  în ediţie limitată, de numai 240.000 de exemplare. În paginile lui veţi descoperi povestea celebrei instituţii înfiinţate, la mijlocul secolului al XVIII-lea, de ţarina Ecaterina cea Mare.

Reşedinţa retrasă pe care şi-a dorit-o aceasta a devenit un adevărat palat al artei. În ele s-au strâns aproape 3 milioane de capodopere ale marilor maeştrii din toate timpurile, precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael, Veronese, Rembrandt, Canaletto, Fragonard, Renoir, Gauguin, Cézanne sau Picasso.

Muzeul este compus din cinci clădiri, realizate în secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea: Palatul de Iarnă, Micul Ermitaj, Marele (sau Vechiul) Ermitaj, Noul Ermitaj şi Teatrul Ermitajului.

De asemenea, singurul muzeu din România care este inclus în această serie care nu trebuie să lipsească din bibliotecile iubitorilor de artă este Muzeul Brukenthal. Abonamente pentru colecţia „Marile Muzee ale lumii“ se fac la numărul de telefon 0318.200.200.

Colecţia „Marile muzee ale lumii“

Muzeul Ermitaj - Sankt  Petersburg    19 aprilie
Muzeul Luvru – Paris    26 aprilie
Muzeul Prado – Madrid    3 mai
Galeria Naţională de Pictură – Berlin 10 mai
Egyptian Museum – Cairo    17 mai
National Gallery of Art – Washington        24 mai
Muzeul de Istorie a Artei –Viena    31 mai
Musee d'Orsay – Paris    7 iunie
Galeria Uffizi – Florenţa    14 iunie
National Gallery – Londra    21 iunie
Muzeul Van Gogh – Amsterdam    28 iunie
Galeria Naţională de Artă – Milano    5 iulie
Muzeul Puskin – Moscova    12 iulie
Muzeul Metropolitan de Artă - New York    19 iulie
Muzeul Brukenthal – Sibiu    26 iulie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite