Muzeul Antipa va fi deschis începând cu 15 iulie. Vezi aici cum arată muzeul după renovări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” trebuia să-şi deschidă porţile la sfârşitul lunii iunie. Astăzi, într-o şedinţă, conducerea muzeului a stabilit ca deschiderea să aibă loc cel târziu la 15 iulie.

UNICAT La Antipa stă cel mai mare elefant preistoric

image
image

"Dacă muzeul nu va fi deschis la 30 iunie, când este termenul limită, am hotărât ca data de 15 iulie să fie termenul final. Mai târziu de această dată nu va fi prelungită deschiderea",a  declarat, pentru "Adevărul de Seară", Dumitru Murariu, directorul instituţiei.

După demararea lucrările de modernizare la Antipa, în 2009, au existat nemulţumiri în rândul unei părţi a angajaţilor muzeului. S-a reclamat neglijenţa muncitorilor în timpul transportării exponatelor şi "nepăsarea" conducerii faţă de această situaţie.



Lucrările de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

"A fost o întârziere, însă acum ne aflăm în grafic. Chiar dacă redeschiderea muzeului a fost anunţată pentru toamna anului trecut, au fost câteva mici probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare", spune consilierul ministrului Culturii, Radu Enache.

image
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite