IMAGINI ŞOCANTE Mutilat de etnobotanice, declarat sănătos de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Zamfir, un tânăr de 20 de ani, mutilat de droguri, s-a lăsat fotografiat şi filmat, ieri, de o armată de ziarişti, încât părea că face parte dintr-un experiment medical de pe Discovery.

Tânărul a ajuns un schelet de 30 de kilograme, cu encefalită, surd şi plin de răni, după ce a consumat entobotanice timp de un an de zile. Pentru că nu mai poate vorbi coerent, mama acestuia, Maria Zamfir, a vrut să audă o lume întreagă durerea prin care a trecut în cele 365 de zile, cât fiul ei a stat ca un fugar, pe străzi, dar mai ales coşmarul care a început de când şi-a găsit copilul desfigurat de droguri legale.

„Până la 19 ani era un copil normal, care muncea. A plecat de-acasă cu prietena lui, consumatoare de etnobotanice, şi au trăit prin canalele din zona Piaţa Unirii, Universitate şi cele din zona Sebastian. Magazinele de vise i-au vândut moartea!“, susţine mama băiatului.


Foto: Lucian Muntean
Externat cu plăgi infecţioase

image

Alexandru stă întins, pe-o parte, într-un pat, şi geme de durere. Îl doare tot, însă medicii i-au dat o sacoşă de calmante şi l-au trimis acasă. Acum se stinge câte puţin sub privirile disperate ale mamei. „Doctorii de la Spitalul Universitar mi-au spus la externare că analizele băiatului sunt bune. Când i-am zis că nu pot să-l iau acasă, cu plăgi pline de infecţie, să îngheţe de frig, pentru că nu am bani de lemne, mi-au răspuns nonşalant «şi ce vreţi, să vă cumpărăm noi lemne? »“.

Alexandru a fost şi mai aproape de moarte, în urmă cu o lună, când  a fost găsit, de fapt, în comă, de un trecător, în faţa unei covrigării. Şi-a revenit încât acum se comport ca un copil de doi ani. „Mi-e frig. Mă doare“, murmură băiatul, în timp ce-şi muşcă mâna din cauza durerilor. „Ce ai, bebe? Vrei bobo?“, îi răspunde mama, exact ca unui bebeluş, şi îi întinde ceva dulce, crezând că-i mai stârpeşte din suferinţă.



Devorat de drogul „crocodil“

image

Medicii nu au putut stabili care este drogul care l-a adus în acest hal pe Alexandru, să arate aproape ca un bolnav de scabie, însă mama zice că ea l-a identificat. „Este vorba de «Croco», un drog din Rusia care îşi devorează victimele. Am găsit eu pe internet“, susţine femeia.

Dat neoficiale însă susţin că acest drog „Croco“, un fel de înlocuitor al heroinei, „a acaparat“ peste 200.000 de consumatori doar în Rusia, iar efectele injectării cu acest stupefiant sunt devastatoare. Maria Zamfir speră totuşi să fie ajutată să-şi interneze copilul la una dintre clinicile de specialitate pentru a se stabili exact un diagnostic şi un tratament pentru a-şi reveni.
 
 



 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite