Bucureşti: Motocicliştii zgomotoşi, scutiţi de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi există sesizări şi plângeri la Primăria Capitalei cu privire la zgomotul produs de unii dintre şoferii pe două roţi, Primăria nu a luat nicio măsură

Responsabilii din cadrul municipalităţii recunosc faptul că nu există nicio hotărâre cu privire la penalizarea motocicliştilor care le fac nopţi albe bucureştenilor.

În urmă cu trei zile, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, inspectorii de la Serviciul de Management al Zgomotului, din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, au organizat o acţiune de măsurare a nivelului de decibeli a câtorva motociclete. Două dintre cele zece „scule” aveau o valoare a decibelilor care depăşea nivelul de 90 de decibeli. Aceasta este, potrivit inspectorilor, recomandarea pentru limita zgomotului emis de către vehiculul pe două roţi.

De ce nu şi o regulă? Tot reprezentanţii Primăriei explică: nu există o valoare maximă a nivelului de decibeli stipulată în lege. Astfel, şoferii pot fi traşi la răspundere contravenţional numai în cazul în care depăşesc valoarea cu care este înmatriculată motocicleta.

Eterna scuză: ne trebuie un grup de lucru
La data de 4 iulie a anului trecut, a avut loc la Primăria Capitalei o dezbatere publică pe tema zgomotului produs de motociclişti. Una dintre propunerile venite din partea Poliţiei a fost interzicerea circulaţiei motocicletelor şi ATV-urilor pe timpul nopţii. Totul s-a limitat însă la discuţii.

 „Trebuie să mai constituim un grup de lucru împreună cu motocicliştii şi cu poliţia pentru a discuta din nou despre finalizarea acestui proiect de hotărâre”, a declarat Sorin Năstase, şeful Serviciului de Management al Zgomotului din Primăria Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite