Bucureşti: Motocicliştii, în vizorul Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de lucru s-a reunit pentru prima oară la Primăria Capitalei, ca să discute una dintre marile probleme ale bucureştenilor: poluarea fonică generată de motociclete

Pe lângă reprezentanţii Comisiei de Mediu, au fost prezenţi reprezentanţi ai primăriilor de sector, ai RATB, CFR, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, dar şi vicepreşedintele Asociaţiei Motocicliştilor din România, Cosmin Frăsineanu.

Pe lângă măsurile de lungă durată, cum ar fi schimbarea asfaltului sau montarea de panouri de absorbţie a zgomotului, s-a discutat despre necesitatea introducerii unei valori maxime de decibeli pe care şoferii pe două roţi să nu aibă voie să o depăşească.

„Chiar şi eu, ca motociclist, sunt deranjat de aceia care îşi tunează motoarele şi fac un zgomot îngrozitor. Ar trebui impusă o valoare de 82 de decibeli pe care să nu o depăşească“, a precizat Cosmin Frăsineanu. Motociclistul a cerut, de asemenea, sprijinul autorităţilor locale pentru tipărirea unor fluturaşi pe care să îi împartă în rândul şoferilor pe două roţi, prin care aceştia să fie înştiinţaţi de eventuala hotărâre de consiliu.

Pentru stabilirea normelor care trebuie introduse în acest proiect de hotărâre, membrii grupului au stabilit să se întâlnească şi săptămâna viitoare. „Noi dorim soluţionarea cât mai rapidă a acestei probleme. Trebuie acţionat până la terminarea sezonului cald, pentru că acum ies motocicliştii prin oraş“, a subliniat Cosmin Frăsineanu.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite