Bucureşti: Mormântul lui Dinică, loc de pelerinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ieri, Gheorghe Dinică a fost înmormântat cu onoruri militare, sute de oamenii fiind prezenţi pe aleile din Cimitirul Bellu, astăzi mormântul maestrului a devenit un loc de pelerinaj în cimitir, toţi dorind să-i aprindă o lumânare şi să-i lase o floare pe mormânt.

BUCUREŞTI: Omagiu la teatru, hărmălaie la cimitir
GHEORGHE DINICĂ: O reverenţă postumă

BUCUREŞTI: Gheorghe Dinică a fost înmormântat la cimitirul Bellu

Zeci de credincioşi veneau azi-dimineaţă la mormântul maestrului Gheorghe Dinică să-i aprindă o lumânare şi să se roage pentru sufletul artistului.

Mulţi dintre ei au crezut că azi este înmormântarea sau au venit special pentru a evita aglomeraţia. Admiratorii săi au străbătut ţara pentru a ajunge la locul de veci al îndrăgitului actor.

„Suntem din Bacău şi am venit special la mormântul maestrului. Mi-a plăcut foarte mult naturaleţea cu care interpreta rolurile şi cum transpunea viaţa pe peliculă“, a spus Romeo Hodea, în vârstă de 49 de ani, din Bacău. 

De asemenea, toţi cei care erau astăzi în cimitir să cinstească rudele, au trecut şi pe la mormântul artistului. „Am venit la părinţii mei şi nu puteam să nu vin aici să mă rog pentru omul care a fost Gheorghe Dinică“, a declarat Constantin Ecobici, în vârstă de 45 de ani.

„Maestre, fie ca somnul să-ţi fie dulce!“

Alţi admiratori ai artistului au venit astăzi la mormântul acestuia, deoarece vroiau să evite aglomeraţia de ieri. „N-am vrut să venim ieri pentru că ştiam că o să fie multă lume. Regret că nu am venit atunci, dar era puhoi de lume. Astăzi pot să-i aprind liniştită o lumânare maestrului“, a spus Maria Marin, care a venit la Bellu împreună cu soţul ei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite