Monştrii lui Bold

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectul-şef al Capitalei este responsabil pentru dezvoltarea urbanistică haotică Acuzat de specialişti şi arătat cu degetul de noua echipă de la Capitală, Adrian Bold şi-a anunţat

Arhitectul-şef al Capitalei este responsabil pentru dezvoltarea urbanistică haotică

Acuzat de specialişti şi arătat cu degetul de noua echipă de la Capitală, Adrian Bold şi-a anunţat în faţa apropiaţilor din primărie intenţia de a demisiona.

După demisia directorului de la Infrastructură, Gheorghe Udrişte, considerat unul dintre oamenii lui Videanu, cel mai vehiculat nume la capitolul demisii este în prezent Adrian Bold. Arhitectul-şef s-ar fi plâns vechii gărzi din municipalitate că nu mai poate continua munca la Primăria Generală alături de noua conducere, spun surse din cadrul Primăriei Generale.

Luat la bani mărunţi

În urmă cu cinci zile, edilul-şef Sorin Oprescu a făcut grave acuzaţii la adresa directorilor din primărie, cărora le-a cerut demisia. "Îi rog pe directorii pe care am avut amabilitatea să nu-i pomenesc aici să-şi dea demisia", a spus Oprescu în timpul prezentării unui raport despre instituţia pe care o conduce de 20 de zile.

Astfel, până să-şi pună sau nu în practică intenţia de a demisiona, Adrian Bold va fi luat mâine la bani mărunţi de Comisia de Disciplină a Primăriei Capitalei. Arhitectul-şef nu a răspuns încercărilor noastre de a-l contacta.

"Dacă ar demisiona, ar recunoaşte greşelile"

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, Mircea Ochinciuc, nu crede însă în concretizarea intenţiei lui Bold de a demisiona.

"Nu este atât de simplu, pentru că vorbim de statutul de funcţionar public, dar şi de faptul că, dacă ar demisiona, ar recunoaşte implicit eventualele greşeli făcute", a precizat arhitectul Ochinciuc.

"Bold nu venea la serviciu"

În schimb, arhitecta Maria Berza, fosta şefă de la Centrul de Planificare Urbană Bucureşti, care a lucrat cu Adrian Bold vreme de şase ani, susţine că arhitectul-şef ar face bine să-şi dea demisia.

"În primul rând, Adi Bold nu venea la serviciu. Ajunsesem să îl pândim cu hârtiile, el doar să le semneze, fără a avea timp să se uite pe ele, ca să nu ne blocheze proiectele pe luni de zile", a spus Berza.
Arhitecta a adăugat că "trebuie să se schimbe şi Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajare Teritorială, care este aceeaşi de două mandate".

"Evident că după două mandate totul se transformă într-o politică personală, se creează dependenţe de interese. Oricum, cel mai grav lucru pe care l-a făcut Bold este faptul că nu a lansat PUG-ul care trebuie să-l înlocuiască în 2010 pe cel din 2000", a conchis Maria Berza.

Înfipt ca un bold în primărie

Adrian Bold (foto) a ajuns la Direcţia de Urbanism pe vremea mandatului lui Viorel Lis, în 1997, ca director adjunct. După aproximativ doi ani a devenit arhitectul-şef al Capitalei şi şi-a continuat activitatea pe perioada mandatelor de primar ale lui Traian Băsescu,Adriean Videanu şi acum, al lui Sorin Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite