Bucureşti:Inaugurarea Stagiunii muzicale la Palatul Mogoşoaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Bucureştiului, în Sala Scoarţelor din palatul brâncovenesc va răsuna muzica lui Haydn, compozitor de la a cărui dispariţie s-au împlinit, în acest an, trei secole

Ziua de 20 Septembrie are o semnificaţie aparte şi la Palatul Mogoşoaia, pentru că la această dată, în anul 1702, se încheiau lucrările de construire ale edificiului.

Astfel, se poate spune că Bucureştiului şi Palatul Mogoşoaia îşi serbează, împreună, ziua de naştere.

La primul concert găzduit în această stagiune de Palatul Mogoşoaia au fost invitaţi soprana Cristina Radu – solistă a Operei din Braşov, violoncelistul Alexandru Moroşanu – solist concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, Tatiana Moroşanu – prof.univ.dr. la Universitate „Valahia” din Târgovişte şi violonistul Gabriel Dănilă – membru al Orchestrei de Cameră Radio.

În programul serii se vor cânta arii, lieduri, divertismente şi trio-uri de Joseph Haydn.

Următorul concert al stagiunii muzicale de la Palatul Mogoşoaia va avea loc la 4 octombrie, când se va cânta muzică de Georg Friedrich Handel, comemorat în acest an cu prilejul împlinirii a 250 de ani de la moartea sa.

Intrarea este liberă.

Pentru participarea la concert se asigură transport de la Piaţa Chibrit (Staţia de Metrou 1 Mai), cu plecare la ora 16.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite