Moda protestelor pe primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai într-o săptămână, 14 oameni s-au urcat pe acoperişul primăriilor de pe Bulevardul Regina Elisabeta, ameninţând că se aruncă. Ultimul incident de acest fel a avut loc luni seară

Numai într-o săptămână, 14 oameni s-au urcat pe acoperişul primăriilor de pe Bulevardul Regina Elisabeta, ameninţând că se aruncă.

Ultimul incident de acest fel a avut loc luni seară când un revoluţionar a stat mai bine de patru ore pe Primăria Generală a Capitalei, spunând că se aruncă dacă combatanţii de la 1989 nu vor primi sedii comerciale.

Potrivit unui prieten al protestatarului, ,,era la a doua tentativă de acest gen, îi cunoştea de opt ani pe paznici şi a reuşit să pătrundă prin pod” .

Cele 13 persoane care au recurs  săptămâna trecută la un gest similar încă se mai află pe clădirea de lângă Primăria Sectorului 5.

Ei sunt ,,asistaţi“ de salvare şi pompieri. Un reprezentant SMURD a spus că locul este păzit încontinuu. ,,Sus se mai află şapte oameni. Tot timpul sunt ambulanţa şi pompierii”, a spus ieri unul dintre angajaţii SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat ieri pentru ,,Adevărul” că instituţia pe care o reprezintă a trimis psihologi pentru a negocia cu cei care protestează.

,,În cursul acestui an s-au înregistrat circa 15 cazuri de acest gen, iar persoanele în cauză au fost amendate pentru încălcarea liniştii publice”, a precizat el.

Au trecut la  ameninţări cu sinuciderea

Soţul unei persoane care se află încă pe clădire a declarat că ,,nevasta mea a făcut hemoragie de la atâta frig şi supărare”.

El a ameninţat  că în curând va urma exemplul soţiei. ,,Mă voi urca şi eu pe Primăria Capitalei cât de curând. Am ajuns la capătul răbdării. Ne-am săturat să stăm în stradă”, a ameninţat aseară Dorel Ioniţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite