Bucureşti: Ziua Mobilităţii, sărbătorită cu blocaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea bucureştenilor au celebrat evenimentul din maşină, în drum către serviciu. Din cauza distanţelor mari pe care trebuie să le parcurgă cu automobilul, oamenii au spus că nu au avut alternativă.

Cu toate că astăzi s-a sărbătorit Ziua Mobilităţii şi asociaţiile care susţin mersul cu bicicleta au promovat acest eveniment, majoritatea bucureştenilor nu s-au conformat la cerinţele ecologiştilor de a lăsa maşina în parcare.

„Locuiesc în cartierul Pantelimon şi lucrez în Pipera. Nu prea am de ales. Dacă ar fi să vin la serviciu cu bicicleta, aş face cu siguranţă peste o oră şi nu am timp“, a spus Radu Guriţă, în vârstă de 35 de ani. El adăugat că nu există destule benzi pentru bicicletă şi ar fi fost dificil să ajungă dintr-o parte în cealaltă a oraşului pe două roţi.

Ploieşti
Bicicletele au fost în prim-plan de Ziua Mobilităţii, la Ploieşti. Primarul oraşului, Andrei Volosevici, a venit la serviciu pedalând şi tot în şa a sosit pe Bulevardul Independenţei - arteră închisă traficului auto pentru două ore şi jumătate - , pentru a fi alături de elevii care au participat la un concurs pe două roţi, de slalom şi de măiestrie artistică. Trecătorii au putut admira o paradă a bicicletelor.

Piteşti
De Ziua Mobilităţii, primarul Piteştiului a făcut astăzi 10 km pe jos ,,Ştiam că săptămâna aceasta e Ziua Mobilităţii. Am venit cu maşina la serviciu, dar am făcut câteva drumuri pe jos în zona Turceşti, cred că în total vreo 10 km, şi toată ziua voi merge pe jos“, a spus în această dimineaţă primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

Târgovişte
Prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracotă, nu a uitat că astăzi este „Ziua Mobilităţii”, chiar dacă în judeţ nu au avut loc niciun fel de acţiuni care să marcheze sărbătoarea. Recunoaşte că nu a renunţat la maşină doar pentru că stă departe de serviciu.


Defilare pe două roţi
Asociaţia Bate Şaua să Priceapă Iapa organizează o defilare pe biciclete, între orele 17.00 - 18.00 la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău. Traseul plimbării va fi Arcul de Triumf - Bd. Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Piaţa Naţiunilor Unite - Bd. Naţiunilor Unite - Parc Izvor. Traseul va fi făcut pe prima bandă.

Cicloteque, centrul de închiriat biciclete, va pune gratuit la dispoziţie biciclete participanţilor la manifestarea pe două roţi.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite