UPDATE Moaştele Sfântului Andrei, ocrotitorul României, sunt aduse din Grecia. Patriarhia pregăteşte un eveniment special pentru ortodocşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou este marcată de aducerea din Grecia la Bucureşti, pentru prima dată, a moaştelor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Capul Sfântului Andrei a ajuns luni dimineaţă în Capitală, fiind purtat într-o procesiune în jurul fundaţiei Catedralei Neamului şi apoi depus la Patriarhie.

UPDATE ora 12.15: Mii de credincioşi participă la procesiunea „Calea Sfinţilor“, organizată cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

UPDATE ora 11.00:
Pe Dealul Patriarhiei s-a format deja coadă, sute de credincioşi fiind nerăbdători să se închine la moaşte. Zona s-a umplut deja de comercianţi de flori.



Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini de la procesiunea aducerii Capului Sfântului Andrei


UPDATE ora 10.20:
Soborul de preoţi şi credincioşii ocolesc fundaţia viitoarei catedrale a Nemului. Muncitorii care lucrează la măreţul edificiu susţin că, deşi sunt plătiţi prost, cu 1.400 de lei lunar, vor termina construcţia înainte de termen.

UPDATE ora 10.00:
La Catedrala Neamului, un sobor impresionant de preoţi, câteva sute, şi aproximativ 200 de credincioşi au întâmpinat moaştele Sfântului Andrei. Aici Preafericitul Daniel Patriarhul României a susţinut o slujbă oficială.

UPDATE ora 9.45:
Moaştele Sfântului Andrei au ajuns în România. Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a ţinut o slujbă în Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă“. După ce angajaţii aeroportului s-au închinat la Capul Sfântului Andrei,  convoiul a fost escortat de Poliţie spre Catedrala
Neamului.

Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei se vor afla pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de credincioşi până vineri.

image

În continuare, cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei, în după-amiaza zilei de 28 octombrie, capul Sfântului Apostol Andrei va fi dus în procesiune la catedrala mitropolitană din Sibiu, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 29 octombrie 2011.

În seara zilei de 29 octombrie, capul Sfântului Apostol Andrei va fi dus în catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 31 octombrie 2011.

În seara zilei de 31 octombrie 2011, delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei va reveni la Bucureşti, iar a doua zi, 1 noiembrie 2011, se va întoarce în Grecia.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite