Bucureşti: Miting spontan al angajaţilor de la metrou la staţia Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de angajaţi ai companiei de metrou din Bucureşti s-au adunat astăzi la stataţia  Piaţa Unirii 1, pentru a protesta faţă de întârzierea aprobării bugetului companiei şi, implicit, a negocierilor privind contractul colectiv de muncă.

Citiţi şi:


Protestarii îi cer directorului Metrorex, Gheorghe Udrişte, să vină în faţă lor şi să le promită că solicitările lor vor fi soluţionate.

Potrivit liderului Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, negocierile cu administraţia metroului vor începe luni. Rădoi speră să se ajungă la un rezultat pentru a se evita declanşarea grevei generale.

Acestale-a spus călătorilor care treceau pe lângă protestatari că angajaţii de la metro nu sunt încântaţi să organizeze astfel de acţiuni, dar că au ajuns la limită.

 Liderul sindical le-a spus călătorilor că nu au fost angajate persoane în plus chiar dacă activitatea a crescut cu 15% şi că îi transportă de 30 de ani, în siguranţă.

Oamenii prezenţi la mitingul spontan, aflaţi în afara orelor de serviciu pentru a nu afecta activitatea de transport, cer demisia directorului Udrişte.

Uniunea Sindicatului Liber Metrou (USLM) a depus,ieri, la Direcţia de Muncă a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) sesizarea privind declanşarea conflictului de interese. Angajaţii de la metrou ar putea declanşa greva generală în condiţiile în care Guvernul nu a apobat nici miercuri bugetul companiei.

Angajaţii Metrorex spun că de marţi vor picheta Guvernul zilnic, timp de două ore.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite