Mită la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PC în Primăria Capitalei, Octavian Petrovici, a declarat, ieri, că un "funcţionar foarte important", cu vechime în instituţie, a încercat să-i facă o "donaţie" pentru a vota favorabil actele

PC în Primăria Capitalei, Octavian Petrovici, a declarat, ieri, că un "funcţionar foarte important", cu vechime în instituţie, a încercat să-i facă o "donaţie" pentru a vota favorabil actele care ţin de omul de afaceri Costică Constanda, în legătură cu afacerea Parcul Bordei, informează Antena 3. Banii ar fi fost destinaţi pentru "a se asigura de bunăvoinţa crescută a consilierilor PC" la votul asupra hotărârilor şi planurilor de urbanism zonal care îl implicau pe omul de afaceri. Dacă trecea de consiliu, planul de urbanism zonal presupunea construirea de blocuri de locuinţe de 4-5 etaje în Parcul Bordei.
Surse din interiorul Primăriei Generale au declarat, pentru Mediafax, că "funcţionarul foarte important" la care face referire reprezentantul PC este secretarul general al instituţiei, Dumitru Stănescu. Acesta ar fi încercat să mituiască şi alţi membri ai instituţiei, cu suma de un milion de euro, bani proveniţi din partea omului de afaceri Costică Constanda. Dumitru Stănescu a recunoscut ieri că s-a întâlnit cu Octavian Petrovici, însă a negat acuzaţiile potrivit cărora i-ar fi plasat acestuia un plic cu bani din partea omului de afaceri Costică Constanda. Stănescu a admis că, în discuţiile de joi cu Petrovici, "unele pasaje au făcut referire şi la cazul Constanda", dar că s-a interesat doar despre evoluţia acestei probleme, fără a încerca să-i plaseze reprezentantului conservatorilor vreo sumă de bani. În plus, Stănescu a susţinut că reprezentanţii PC din CGMB au votat oricum pentru proiectul omului de afaceri Costică Constanda. Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, ieri, că a fost informat, încă de joi, de consilierul PC Octavian Petrovici despre tentativa unuia dintre funcţionarii instituţiei de a-l mitui. Videanu susţine că va sesiza Comisia de disciplină a instituţiei şi că pe baza raportului îi va demite pe toţi cei care se fac vinovaţi, fără nicio rezervă.
Miza în afacerea Parcul Bordei este una foarte mare. Terenul de pe malul Lacului Floreasca este evaluat la aproape 100 milioane de euro. Nu poate fi însă pus în valoare decât dacă zona devine una rezidenţială, şi nu una de agrement.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite