Misterioasa sinucidere a unui fost manager de la L’Oreal România: s-a vopsit roşcată, şi-a făcut valizele şi s-a aruncat pe geam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lavinia Cristina Samoilă (32 de ani) a sărit, miercuri noaptea, de la etajul opt al apartamentului său de lângă staţia de metrou Iancului.

Gestul Laviniei i-a şocat pe vecinii săi şi a născut numai semne de întrebare chiar şi în rândul anchetatorilor. Nimeni nu şi-ar fi închipuit că o femeie ca ea, „discretă, blândă, care râdea mereu şi cu o situaţie financiară bună”, cum era cunoscută, ar putea să renunţe la viaţă atât de uşor.

Nici faptul că rămăsese fără serviciu, în urmă cu două luni nu părea s-o fi afectat foarte mult, sau cel puţin aşa a lasat impresia.

Marketing pentru vopseaua de păr a Andreei Marin

„M-am întâlnit cu ea recent si nu părea afectată. Ba chiar i-am propus să devină cenzorul blocului şi a acceptat. Tot atunci mi-a spus că ar vrea să-şi vândă maşina, un Opel”, ne-a spus fostul preşedinte al blocului.

Cristina locuia de aproximativ 10 ani în Bucureşti, fiind absolventă a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.  Ultimul său job a fost manager de produs la divizia din România a companiei farmaceutice franţuzeşti Sanofi Aventis, iar înainte lucrase timp de trei ani ca brand manager la L’Oreal, unde s-a ocupat de marketing pentru şampoanele Fructis, dar şi pentru vopseaua de păr Color Natural, a cărei imagine a fost, până anul acesta, Andreea Marin Bănică.

A fugit desculţă prin cartier

Vecinii spun că Lavinia avea un comportament bizar în ziua dinaintea tragediei. „M-am întâlnit cu ea în lift şi am rămas şocată când am văzut-o roşie în cap. O ştiam blondă de aproape zece ani, iar schimbarea pe care o făcuse m-a pus de-atunci pe gânduri”, spune doamna Urdrea, o vecină de la etajul cinci.
 
Cel care vazut-o însă ultima dată pe Lavinia a fost patronul unei săli de biliard de la parterul blocului. Bărbatul i-a povestit uneia dintre angajate comportamentul ciudat al tinerei sinucigaşe cu care s-a întâlnit, chiar în seara fatidică.

„Şeful este acum acasă, nu a mai venit la muncă, este bulversat! Regretă că nu a oprit-o la timp. Mi-a spus că s-a întâlnit cu ea în jur de ora 1 dimineaţa. S-a oprit undeva în faţa lui, s-a descălţat de cizme, şi-a suflecat pantalonii, şi-a aruncat geanta şi a luat-o la fugă, desculţă”, ne-a povestit o angajată.

Aceasta mai spune că patronul ei i-a luat lucrurile şi le-a dus la Secţia 8 de Poliţie. A ajuns însă prea târziu. Poliţiştii l-au anunţat că un echipaj tocmai plecase să ancheteze o sinucidere a unei tinere, a cărei date corespundeau întocmai cu cele din actele găsite de bărbat în geanta Laviniei.

Cu bagajele la uşă

Vecinii îşi amintesc că în ultima vreme era cam singuratică, dar şi că niciodată nu venea la ore târzii acasă, aşa cum s-a întâmplat în noaptea fatidică. La fel de ciudat este şi faptul că de fiecare dată când venea mai târziu era cu maşina.

„Nu înţeleg nici acum ce căuta ea la ora aia din noapte, singură şi fără maşină. Nu ştiu unde a fost, dar sigur i s-a întâmplat ceva, a avut o «revelaţie», ceva care împins-o spre gestul ăsta. Nu cred că era drogată, nici măcar alcool nu consuma”, îşi aminteşte vecina de la cinci.

Gestul ei este şi mai greu de înţeles, cu atât mai mult cu cât tânăra a ţinut să-şi facă bagajele înainte de a se sinucide şi le-a scos în faţa uşii. Procurorii care anchetează moartea tinerei au spus că aşteaptă expertiza medico-legală de la IML pentru a se stabili în ce condiţii a ales să se sinucidă, iar luni vor sta de vorbă cu familia.

Specialiştii sunt de părere că gestul Laviniei a venit pe fondul unui psihic foarte sensibil care se învârtea în propriul „haos”. „Comportamentul ei îmi sugerează un comportament dezordonat. Presupunem că în mentalul ei a existat ceva foarte fragil şi, fără îndoială o disfuncţionalitate de tip schizoid. Totodată, acest tip de persoană este incapabilă să gestioneze presiunile socialului, cum ar fi pierderea slujbei sau a iubitului, cum s-a întâmplat în cazul ei”, ne-a explicat psihologul criminalist Tudorel Butoi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite