Bucureşti: Mirela Navrea - pompieriţa medaliată cu aur la atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost o vreme inginer chimic şi-a dat seama că vrea să fie pompier. Pasionată de atletism a început să participe la campionatele dintre pompieri şi a câştigat medalii după medalii.

După o carieră în domeniul ingineriei, Mirela Navrea a decis să-şi schimbe meseria de inginer chimic cu cea de pompier. A susţinut examenul de specialitate în anul 1992 şi de atunci s-a luptat cu multe incendii. „Am avut şansa să devin pompier, o meserie care mi se potriveşte perfect“, mărturiseşte ea.

Se ocupă de siguranţa obiectivelor speciale
În prezent, Mirela Navrea este colonel-şef de birou prevenirea incendiilor la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii“ G.I.4 - Obiective Speciale. „De 10 ani controlez obiectivele speciale precum Guvernul României, Palatul Cotroceni, Regia Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi multe altele. „Am plăcerea să cunosc astfel oameni deosebiţi şi să fiu uneori mediator între ei“, declară ea fericită.

Face sport zilnic
Adepta unui stil de viaţă sănătos, Mirela nu poate să stea o zi fără să facă sport. „Iubesc să fac mişcare. Chiar dacă sunt obosită sau nu am prea mult timp, tot fac puţin sport. A devenit un stil de viaţă“, spune ea.

Dragostea pentru sport şi-a dezvoltat-o încă din copilărie, pe când juca handball la Progresul. „M-am îndrăgostit de handball şi am practicat acest sport opt ani. Campionii noştri mondiali, Radu Voinea, Gaţu şi ceilalţi m-au făcut să iubesc sportul“, mărturiseşte Mirela.

Campioana Pompierilor şi Politiştilor
Pasiunea pentru mişcare a încercat să o concretizeze participând la concursurile de atletism organizate în cadrul Ministerului. În urma reuşitelor obţinute în ţară, Mirela a început să reprezinte România la Campionatele mondiale ale poliţiştilor şi pompierilor, unde urcat mereu pe podium.

Printre medaliile cu care se mândreşte se află aurul la proba de 5.000 de metri şi argintul la proba de 10.000 de metri, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor 2009, din Vancouver. În anul 2006, la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, a fost triplă campioană la probele de 5.000 de metri şi 10.000 de metri, dar şi la cea de semimaraton.

Acum, viaţa colonelului se învârte în jurul sportului şi a mediului în care a ales să lucreze, unde şi-a cunoscut şi soţul, Miron Constantin, colonel în rezervă. „De la soţul meu am avut foarte multe de învăţat şi îi sunt foarte recunoscătoare“, spune Mirela fericită. Un moment mai dificil în viaţa ei a fost atunci când soţul a avut un accident vascular cerebral, dar împreună au reuşit să învingă boala.

A mers cu cadrul aproape un an
Mirela Navrea iubeşte competiţia şi nici măcar accidentările nu au ţinut-o în loc. Prin 1996 a avut o ruptură de tendon şi a fost nevoită să meargă opt luni în cadru, fiind nevoită apoi să înveţe din nou să meargă. „Am stat internată la recuperare timp de o lună, dar după un an am început dejasă particip la competiţiile interne“, declară colonelul.

Profil:
Născută: 7 decembrie 1963, Bucureşti
Studii: Facultatea de Tehnologie Chimică, Secţia Anorganică
Familie: Este căsătorită şi are un băieţel, în vârstă de 5 ani

Ce-i place: „Îmi place foarte mult ca, pe cât posibil, să-i ajut pe oameni şi să fiu aproape de ei. De asemenea, ador să fac mişcare în aer liber şi să alerg pe stadion“, spune Navrea Mirela.

Ce nu-i place: „Detest oamenii cu două feţe, cei care nu au verticalitate. Întâlnesc oameni care mint, în meseria de inspector şi concluzionez totul într-un raport“, adaugă ea.

Întrebări şi răspunsuri:
Aveţi vreun model în viaţă?
Da, mentorii mei sunt campionii mondiali la handball Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan sau Radu Voinea, dar şi soţul meu. Îi urmăream la televizor şi am reuşit astfel să învăţ multe de la ei.

Dacă nu eraţi pompier, ce meserie ai fi ales?
Îmi place foarte mult chimia şi probabil aş fi lucrat în laborator ca inginer chimic. De altfel am practicat această meserie câţiva ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite