Mircea Diaconu nu mai poate fi ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ICCJ a menţinut decizia dată de Agenţia Naţională de Integritate conform căreia Mircea Diaconu, actualul ministru al culturii, a fost declarat incompatibil pentru funcţia pe care o deţine. 

Acesta este acuzat de incompatibilitate de ANI dupa ce, vreme de trei ani, a fost si senator si director al Teatrului Nottara.  Astăzi, după al patrulea termen de proces, ICCJ Decizia dată astăzi este definitivă şi irevocabilă. Actorul va fi obligat să nu mai deţină nici o funcţie publică în următorii trei ani. Asta înseamnă că, Diaconu va trebui să renunţe şi la funcţia de ministru dar şi la cea de director al teatrului. El va fi înlocuit de asemenea şi din Senat.

DIaconu mai  este urmărit penal pentru încă patru infracţiuni de conflict de interese, vizând modul în care, din postura de director al Teatrului Nottara, şi-a angajat soţia, pe actriţa Diana Lupescu Diaconu, pe un post de regizor artistic al aceluiaşi teatru şi apoi, i-a atribuit acesteia mai multe contracte.

Mircea Diaconu este al treilea ministru din Cabinetul Ponta care trebuie să demisioneze în urma unor astfel de scandaluri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite