Bucureşti: „Spiru Haret“ sfidează decizia Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea particulară nu ar mai trebui, potrivit înţelegerii cu ministrul Ecaterina Andronescu, să organizeze admitere la specializările neacreditate.

Şeful departamentului juridic din cadrul Ministerului Educaţiei, Gabriel Ispas, susţine declaraţia ministrului Ecaterina Andronescu de acum trei zile, conform căreia absolvenţii programelor neacreditate ale „Spiru Haret“ vor fi nevoiţi să repete licenţa în alte universităţi care au acreditare pentru acele specializări.

„Universitatea nu a adus la minister până în prezent decât o parte din documentele legate de acreditări, de numărul cadrelor universitare sau al studenţilor pentru intrarea în legalitate a specializărilor. Ministerul trebuie să vadă exact despre ce număr de absolvenţi este vorba, pentru a lua o decizie cu privire la recunoaşterea studiilor pentru aceşti absolvenţi“, a declarat, azi-dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, Gabriel Ispas.

Înscrierile continuă la specializările neutorizate
Cu toate acestea, Universitatea „Spiru Haret“ organizează în prezent înscrieri chiar şi la specializările care sunt neacreditate şi neautorizate. „Specializările sunt legale în baza legii înfiinţării din 2002“, a spus în replică George Nicolau, purtătorul de cuvânt al universităţii.

Diplomele „Spiru Haret“ le-au creat probleme şi candidaţilor care au susţinut ieri examenul de titularizare. Astfel, sute de candidaţi au fost eliminaţi din examen, pe motiv că deţin diplome ilegale. Inspectorii şcolari au primit cu o seară înainte de examen, o notă de la Ministerul Educaţiei, prin care li se cerea ca absolvenţii „Spiru Haret“ să nu fie prezenţi la examen, deşi dosarele acestora fuseseră validate în perioada 29 iunie - 3 iulie.

Cei mai mulţi au fost excluşi în Deva, Constanţa, Cluj-Napoca, Vrancea şi în Brăila. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, George Nicolau, a adăugat că inspectoratele judeţene au procedat în mod abuziv, pentru că actele de studiu au fost eliberate legal. „Îi sfătuim pe cei eliminaţi să apeleze la instanţă“, a mai spus Nicolau.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite