Milionarul de la „Cocoşatu" va fi îngropat în cimitirul săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Oiţă (63 de ani), patronul restaurantului făcut celebru de tradiţionalii mici, şi care s-a sinucis luni, va fi îngropat azi în cimitirul Străuleşti 2.

Toată familia şi apropiaţii milionarului Ion Oiţă au făcut, ieri, pelerinaj la sicriul afaceristului care s-a sinucis, aparent din cauza unei boli incurabile şi a problemelor financiare.

După ce medicii i-au făcut autopsia şi au elaborat oficial motivul decesului, trupul acestuia a fost depus în conacul său de la Străuleşti în care locuia cu soţia şi cei doi băieţi. Toţi se pregăteau să-l conducă, astăzi, pe ultimul drum. Au ales, culmea, să-l îngroape în cimitirul Străuleşti 2, cunoscut mai degrabă ca „cimitirul săracilor“. Pentru că nu avea nicio criptă pregătită, ieri un grup de şase gropari săpau de zor la o groapă simplă, lângă aleea centrală. „Urmează să o îmbrăcăm în marmură, aşa cum a cerut băiatul lui“, a declarat unul dintre muncitori.

Afacerea preluată de copii

Doliu şi lacrimi şi la restaurantul care l-a îmbogăţit pe Oiţă şi care a fost închis până luni în semn de doliu. Angajaţii lui, îmbrăcaţi toţi în negru şi încercănaţi, acceptă cu greu tragedia care s-a întâmplat aproape sub ochii lor. „Nimeni nu acceptă ideea că a murit. Toţi am convenit că e plecat într-un concediu prelungit, sau că s-a dus să-şi ia pensia“, ne-a declarat una dintre bucătărese.

Potrivit datelor oficiale, afacerea cu mici deţinută de Oiţă nu mai era prolifică. Firma pe care era trecut celebru restaurant La Cocoşatu avea datorii de un un milion de euro. Cu toate astea, apropiaţii susţin că business-ul merge mai departe deşi a dispărut capul afacerii. „Luni deschidem localul şi totul va decurge ca şi până acum. Afacerea va fi preluată de cei doi fraţi angajaţi“, a spus unul dintre apropiaţii familiei.

Unii plâng, alţii râd

O altă variantă care s-a vehiculat aceste zile a fost aceea că, în ciuda acestei tragedii, cineva a avut totuşi de câştigat. Localul concurent deşinut de Fred Gil, un alt afacerist care şi-a extins un restaurant cu mâncare tradiţională, înclusiv mici. Poziţionat în coasta restaurantului La Cocosatu, acesta a avut un vad si mai mare de clienti după ce s-au tras obloanele, temporar, peste La Cocosatu.

„Chiar şi înainte de a se întâmpla tragedia, primeam aprecieri mai multe decât vecinii noştri. Avem o reţetă specială de mici care îi face unicat. Acum, într-adevăr, avem şi un număr mai mare de clienţi care ne trec pragul“, a specificat unul dintre ospătari.

CITEŞTE ŞI

Mariana "CurDeFier", cea mai cunoscută prostituată din România, a murit de inimă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite