Mii de ploieşteni, de Paşte în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii au ales să-şi petreacă Sărbătorile pascale peste hotare, în detrimentul litoralului românesc, cele mai căutate destinaţii fiind Bulgaria, Grecia şi Franţa.

Pentru a profita de minivacanţa de Paşte, mulţi ploieşteni s-au îndreptat către agenţiile de turism şi şi-au cumpărat bilete în diferite staţiuni. Preferate au fost destinaţiile de peste hotare, acestea înclinând în mod evident balanţa în defavoarea celor din ţară.

“Cei mai mulţi clienţi au ales Bulgaria şi Grecia. Au fost solicitări însă şi pentru insula Tenerife şi Israel, însă pentru staţiunile din ţară aproape deloc”, ne-a declarat Cremona Cărămidaru, agent de turism la J’Info Tours.

Agenţia oferă un sejur de şapte nopţi la Nisipurile de Aur (Bulgaria), în regim ultra all inclusive, la  patru stele, la un preţ de 238 de euro de persoană. Ultra All Inclusive presupune mic dejun, dejun, cină – bufet, meniu vegetarian şi meniu pentru copii, băuturi răcoritoare şi calde, gustări pe timpul nopţii. Băuturile alcoolice locale vor fi la discreţie, iar produsele tradiţionale de Paşte vor fi servite la 19 aprilie.


Parisul, la mare căutare
Nici Parisul nu a fost ocolit de cei care vor să petreacă un sejur romantic în oraşul îndrăgostiţilor. „Cea mai solicitată destinaţie a fost Franţa. Oferim un itinerar de unsprezece zile cu plecare din Ploieşti la Paris”, a precizat Mariana Onea, directorul agenţiei Oniro.

Preţul circuitului este de 399 de euro, plus 399 de lei, acesta incluzând transportul cu autocarul, cazare cu mic dejun la un hotel de două stele, ghid local la Paris şi excursii la Versailles şi la Luxemburg. “Pentru ţară au fost cereri mai mult pentru agroturism, însă destul de puţine”, a mai adăugat Mariana Onea.

“Clienţii s-au îndreptat în special către pachetele turistice oferite de Bulgaria, Grecia, Franţa, Turcia şi o parte şi spre litoralul românesc”, a spus un reprezentant al agenţiei Paralela 45.

În Grecia, în Halkidiki, preţul unui pachet de trei nopţi în cameră dublă, cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele porneşte de la 84 de euro de persoană. În schimb, cazarea pentru trei zile petrecute pe litoralul românesc într-un apartament dintr-un club de trei stele, fără alte servicii incluse, costă 490 de lei.

Grătar în parc
Ploieştenii care au hotărât să petreacă acasă Sărbătorile de Paşte pot merge în parcul Bucov pentru a se bucura de un grătar în aer liber sau la barajul Paltinu, o zonă turistică de mare atracţie aflată chiar la intrarea în comuna Valea Doftanei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite