Mihai Sibianu a înfiinţat o revistă de folclor contemporan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împreună cu o echipă de circa 100 de colaboratori, tânărul de 31 de ani  a pus bazele unei publicaţii culturale cu atitudine pozitivă.

În capul listei de priorităţi stabilite de Mihai trona, acum câţiva ani, înfiinţarea unui ONG care să activeze pe zona cultural-socială, ca printre şapte proiecte mari, de genul acesta, să fie trasată pe hârtie şi înfiinţarea revistei „Tataia“. Timpul a trecut iar planurile au început să capete contur. A înfiinţat asociaţia, iar apoi a venit revista.

„Am văzut cumva necesitatea unui instrument de comunicare realizat la un nivel editorial şi grafic total diferit de ce există în România. Ceva care să poată reprezenta cu fruntea sus România peste graniţă. Ne-am gândit la un proiect total autohton, cu un conţinut editorial cu şi despre români“, explică Mihai.

A fost curios să afle de la oameni simpli ce îi lipseşte Capitalei. Este foarte interesant că majoritatea răspunsurilor legate de ce-i lipseşte semnalează cumva absenţa unei stări de spirit a locuitorilor. „Eu zic că bucureştenii ar trebui să se distreze mai mult şi să fie mai relaxaţi. Oamenii muncesc foarte mult. Din motivul ăsta sunt bune evenimentele culturale, pentru că îţi mai iau gândul de la cine eşti tu din punct de vedere social şi îţi aduc aminte de cine eşti tu ca om“, consideră tânărul.

Revistă-ambasador
De ce „Tataia“? Pentru că României îi lipsesc bunicii moderni. În viziunea tânărului, „Tataia“ reprezintă înţelepciunea şi trecutul, valorile noastre culturale. În plus, este un cuvânt simplu care poate fi citit şi reţinut în foarte multe limbi.

În mai multe limbi, pentru că revista urmează să fie redactată şi în limba engleză şi distribuită în străinătate. „Pariul este să distribuim revista prin librăriile din marile oraşe euroepene. «Tataia» va fi cu siguranţă un ambasador foarte bun“, încheie Mihai.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI
Este o revista în care se scrie „numai de bine“?
Încercăm să menţinem o atitudine pozitivă, să nu ne lamentăm inutil, decât să criticăm preferăm să construim.

Ce-i place:
„Îmi place că în România există încă foarte multe de construit şi sigur o să am ce face mult timp de acum înainte“, spune Mihai.

Ce nu-i place:
„Nu-mi place să fiu constrâns să fac ceva ce nu-mi place“, explică tânărul editor bucureştean.

Născut. 13 iulie 1979, Bucureşti
Studii. Facultatea de Drept şi Facultatea de Regie şi Film din cadrul UNATC
Familie. Nu are fraţi


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite