Meyrem Bulucek, fotograful de succes la 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este încă elevă la liceu, pozele lui Meyrem au fost expuse într-o galerie în Australia, după ce a ajuns în finala unui concurs din ţara cangurilor.

Meyrem Bulucek a început să facă fotografie  acum un an şi jumătate. „Mereu m-a atras partea asta, artistică. Atunci când eram mică desenam mult, de exemplu. Cu fotografiatul a început la o oră de informatică. M-a impresionat lumina dintr-o poză aşa că am vrut şi eu să încerc să fac poze aşa“, a spus Mey, cum îi zic cunoscuţii.

De atunci, tânăra de 18 ani nu a mai lăsat aparatul din mână, iar numele său exotic, moştenit de la tatăl ei turc, i-a fost de mare ajutor pentru a atrage atenţia.  La nici un an de când s-a apucat de această artă, Mey a participat la patru concursuri şi tot la atâtea a fost premiată.

Primul concurs la care a participat, Infomatrix, este un concurs internaţional, iar tânăra a reuşit să câştige medalia de aur  şi suma de 1.300 de dolari. Tema concursului a fost „Natura versus tehnologie“, iar Mey a reuşit să impresioneze juriul. „M-am gândit la felul în care tehnologia afectează natura şi invers, iar după câteva zile am reuşit să adun câteva idei şi să le dezvolt“, spune Mey.

Astfel, pentru acest concurs trebuia să trimită patru poze, iar într-una dintre ele o floare ascultă muzică. „Ascultă muzică la ipod. M-am gândit că florile cresc atunci când le cânţi, aşa că ipodul ar putea ajuta“, explică tânăra.

Argint la „Fotograful anului“
După încă un concurs la care a ocupat poziţia a treia, Mey a trimis pozele la o competiţie din Australia. „Cineva mi-a văzut galeria foto pe care o am pe internet şi mi-a sugerat să particip la un concurt din Australia“, povesteşte eleva. Tema concursului a fost „Be better, Be inspired, Be unstoppable“, iar tânăra a reuşit să ajungă în finala concursului. Tot în Australia, fotografii care au ajuns în finală au fost expuşi într-o galerie, iar pozele româncei au fost printre cele preţuite în acest fel.

Tânără a câştigat şi medalia de argint la „Fotograful anului“, un concurs românesc ce a avut loc anul trecut. „Nu mă aşteptam să câştig din moment ce au fost cam 2.400 de poze înscrise. Am luat medalia de argint la fotografia de publicitate şi am fost cea mai tânără persoană din concurs”, îşi aminteşte tânăra.

A plătit un cerşetor să stea la poză
 Mey spune că-i place să pozeze aproape orice şi de multe ori recurge la tot ce e are la îndemână pentru a face instantaneul dorit. „Cel mai mult îmi plac portretele, dar din păcate nu prea am cui să-i fac. O dată am plătit un cerşetor. Culmea, m-a lăsat să-i fac doar o poză, dar a meritat pentru că avea nişte ochi superbi“, îşi aminteşte Mey.

Întrebări şi răspunsuri:

De unde ai această pasiune pentru fotografie?
Cred că din cauza firii mele schimbătoare ador să fac fotografii. De exemplu, când desenam, îmi schimbam ideile în fiecare secundă, dar când fac poze, am mai puţin de o secundă să decid ce şi cum.

Care sunt fotografii tăi preferaţi?
Tim Walker,Jingna Zhang,Matt Caplin,Sally Mann şi, desigur, Anni Leibovitz.

Care sunt planurile tale de viitor cu fotografia?
Să ajung la o facultate din SUA sau Marea Britanie şi să ajung un fotograf de excepţie. În mod clar, ştiu că vreau să fac tot fotografie, mi-ar plăcea să lucrez prin fashion, dar o să văd ce o să se mai întâmple.

Ce-i place:
„Îmi plac broscuţele din pluş, cred că am vreo 30 de jucării cu broscuţe de toate felurile. Îmi mai plac plimbările, muzica, cărţile şi, în general, tot ce are legătură cu artă“, spune  Mey.

Ce nu-i place:
„Nu-mi plac materiile de real, cum ar fi fizica şi chimia. De asemenea, nu-mi place să mă trezesc dimineaţa“, explică eleva. Fata mai spune că nu-i place să mănânce ciocolată albă.

Profil:
Data naşterii: 31 ianuarie 1992, Bucureşti
Studii: Este elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti
Familie: Are un frate, student la Academia de Studii Economice

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite